Még mindig várja az engedélyt a Sólyom Airways

2015. július 06. 09:04

Még mindig folyik a Malév csődje után létrehozott Sólyom légitársaság tevékenységének engedélyeztetése az illetékes hatóságoknál a Világgazdaság szerint, habár már két éve, hogy a cég első gépe rövid ott tartózkodás után elhagyta a Liszt Ferenc repteret. A cég tavaly növelte bevételét és csökkent a vesztesége, ám utóbbi még így is tetemes.

2015. július 06. 09:04

Lassan két éve annak, hogy a Sólyom Hungarian Airways Kft. első gépe leszállt, rövid idő után pedig elszállt Budapestről, de jogilag még mindig folyamatban van a társaság tevékenységének engedélyeztetése a Nemzeti Közlekedési Hatóságnál (NKH). Repülése továbbra sem engedélyezhető – közölte a Világgazdasággal a hatóság.

 
A lap emlékeztet: a Sólyom Hungarian Airways Kft. 2013 augusztusának közepén mutatta be Álmos vezérre keresztelt gépét a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a gép néhány órás tartózkodás után elrepült Budapestről, s azóta sem tért vissza. 
 
A cég vezetői ugyan azt ígérték, hogy néhány hónapon belül már menetrendszerűen működnek, mindez máig sem történt meg, a tevékenység engedélyeztetése még mindig tart. A  legtöbb szükséges dokumentumot már ugyanakkor beszerezte a cég. Az úgynevezett Operating Licence megszerzéséhez azonban szigorú feltételekhez kötött üzleti tervet kell bemutatni, a Sólyom azonban még nem véglegesítette üzleti tervét – írja a Világgazdaság. 
 
A hatályos cégbírósági adatok szerint a társaság rendben működik, bár 2013 októberében végrehajtást rendelt el ellene a NAV Dél-budapesti Adóigazgatósága. A Sólyom 2013-hoz képest növelte a bevételét 2014-ben, 22 millió forintra, ugyanakkor üzemi vesztesége így is százmillió forint volt, ami ugyanakkor csak fele a 2013-asnak.
 
A cégnek, aminek még az űrbe való szállításhoz is van engedélye, a tulajdonosa a Sólyom Befektetési és Vagyonkezelési Holdig Kft., amely pedig négy magánszemély birtokában van. 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2015. július 06. 14:16
Zavaros történet.
Pintér Bence
2015. július 06. 11:58
"Lassan egy hónapja röppent fel a hír, hogy Sólyom Airlines néven új magyar légitársaság kezdi meg működését. Komoly flottával, arab pénzügyi háttérrel, magyar tulajdonosokkal, prémiumkategóriában, kidolgozott üzleti tervvel. Már a hír másnapján beindult a szokásos cinizmus. Cinizmus, gúnyolódás, röhögés, hitetlenkedés. Hirtelen tele lett a nyilvánosság névre hallgató közvécé repülésügyi szakértőkkel, akik felírták a budi falára saját maguk okosságait. (...) Ezek jogfolytonosak, ezek semmit sem változtak lassan száz év alatt. Ezek kiütést kapnak, ha magyar trikolór alatt történik valami. A mi türelmünk pedig hatalmas – de nem végtelen. Ezt kéretik észben tartani." (Bayer Zsolt: Sólyom - http://archivum.magyarhirlap.hu/solyom-0#sthash.3FF1RbjG.dpuf")
rosszkutya
2015. július 06. 10:02
Csak az Air Horse! :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!