Fidesz: Fizesse vissza az Altus az EU-s pénzt!

2015. július 02. 11:45

Tuzson Bence szerint a Fidesz elfogadhatatlannak tartja – közölte –, hogy egy EU-s hatáskörbe tartozó ellenőrzési tevékenységet gazdasági társaságon keresztül végezzenek. A politikus szerint megengedhetetlen, hogy „európai uniós pénzek ilyen formában politikai pártokhoz vándoroljanak”.

2015. július 02. 11:45

A Fidesz arra szólítja fel Gyurcsány Ferenc DK-elnököt, hogy kezdeményezze cége, az Altus Zrt. európai uniós szerződésének felbontását, és fizesse vissza a felvett pénzt.

Tuzson Bence, a Fidesz-frakció szóvivője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett: az Országgyűlés kedden – 120 igen szavazattal, 37 nem ellenében, 24 tartózkodás mellett – elfogadta az ügyben a bújtatott pártfinanszírozás megelőzéséről szóló határozati javaslatot, amelyet fideszes képviselőtársaival terjesztett a Ház elé, hogy megvizsgáltassák a kormánnyal, felfüggeszthető-e a DK állami támogatása.

A politikus indoklásul felidézte: az Altus – konzorciumvezetőként – 1,5 milliárd forintos keretszerződést kötött az EU-val az uniós támogatásokhoz kapcsolódó tanulmányok készítésére.

A Fidesz elfogadhatatlannak tartja – közölte –, hogy egy EU-s hatáskörbe tartozó ellenőrzési tevékenységet gazdasági társaságon keresztül végezzenek, az pedig a kormánypárt szerint különösen méltánytalan, hogy egy országgyűlési képviselőt, egy volt miniszterelnököt bízzanak meg ilyen munkájával abban az országban is, ahol politizál.

Jelezte, hogy a kedden elfogadott határozat azt is kéri a kormánytól, kezdjen tárgyalásokat az EU-val az ilyen típusú szerződéskötési gyakorlat megváltoztatása érdekében. Az összeférhetetlenségi szabályokat szintén meg kell vizsgálni – tette hozzá a szóvivő.

Tuzson Bence megengedhetetlennek nevezte, hogy „európai uniós pénzek ilyen formában politikai pártokhoz vándoroljanak”, ezzel ugyanis – mondta – akarva akaratlanul bújtatott pártfinanszírozás valósul meg az EU-n belül.

Azzal kapcsolatban, hogy a határozati javaslatukra az MSZP nemmel szavazott, a frakciószóvivő úgy fogalmazott: „összenő, ami összetartozik, a szocialisták e tekintetben ugyanazt fújják, mint a DK”. A Jobbik tartózkodása is „enyhe nemet” jelent – jegyezte meg –, ezért a Fidesz azt kérdezi a jobbikosoktól, „milyen rejtegetnivalójuk van, miért nem támogatják, hogy Európában egy tisztességes szerződési gyakorlat alakuljon ki”.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2015. július 05. 07:20
Miért van az,hogy az ilyen ügyek szálai mindig visszanyúlnak a Böszme országlásáig !!??? """"Pénzmosásra is használhatták a Buda-Cash brókerházat – A holland ügyészség indított nyomozást. Milliárdos pénzmosás gyanújára bukkantunk a Buda-Cash ügyben. Az ügylet Hollandiából indult, ahol jelenleg az amszterdami ügyészség csalás és pénzmosás miatt nyomoz egy holland férfi ellen, aki 25 millió dollárt utalt át a hazai brókerház számlájára. A pénz feltehetően bűncselekményből származik, és egy jó nevű hazai élelmiszeripari cég többségi tulajdonát vásárolták meg belőle, valamint két értéktelen tucatfilm jogait birtokló off-shore társaságot. Ugyan az elkövető egy holland férfi, az ottani ügyészség mégis azt gyanítja, hogy magyarok mozgatták a szálakat, akik off-shore cégek segítségével próbálták eltüntetni a horribilis összeget, igaz a cégek számláját azóta zárolta a holland hatóság. Azt is megtudtuk, hogy a Buda-Cashnek csaknem 90 ezer dollár esett le az ügyletbő Így tüntettek el négymilliárd forintot.""" http://pestisracok.hu/penzmosasra-is-hasznalhattak-a-buda-cash-brokerhazat-a-holland-ugyeszseg-inditott-nyomozast/?utm_campaign=shareaholic&utm_medium=facebook&utm_source=socialnetwork
áfonya
2015. július 05. 07:15
A levél azonban betöltötte funkcióját. A célja az Európai Parlament teljes hadba hívása volt Orbán Viktor és a magyar kormánnyal szemben. Egyeseket az MSZP által „hazafiasnak” minősített gazdaságpolitikai intézkedések, mint a bankadó hergeltek, másokat a demokrácia ellen intézett súlyos lépésekkel igyekeztek meggyőzni. A hatás nem maradt el. Még soha egyetlen soros elnöki tisztet betöltő kormányfőt sem fogadott olyan ellenséges légkör, mint Orbán Viktort. Az ítélet, mint a kommunizmusban, már a védőbeszéd előtt megszületett. """"Leleplezett méregkeverők: az MSZP tizenhat oldalas lejáratólevele Európának. Hiába igyekeztek cáfolni a szocialisták azt, hogy ők állnának a kormány elleni akciók mögött, a Magyar Nemzet január 26-án nyilvánosságra hozott egy dokumentumot, ami ezt nyilvánvalóvá tette. Kiderült, hogy az MSZP európai parlamenti képviselőcsoportja Orbán Viktor strasbourgi szereplése előtt hazugságokat és csúsztatásokat tartalmazó lejáratólevelet küldött az EP baloldali képviselői részére. A 16 oldalas levélben a szocialisták három csoportba sorolták a magyar elnökség „gyenge pontjait”, ezek: a demokratikus intézményrendszer gyengítése, a „hazafias” gazdaságpolitika és az Orbán Viktor európai elkötelezettségével kapcsolatos „kétségek”. Ismertették az Orbán-kormány egyes, általuk hibásnak tartott gazdasági lépéseit, a magyar médiatörvényt, Orbán Viktor kötcsei beszédét és a nyugati politikusok bírálatait, illetve csatolták azt az Európai Bizottságnak címzett levelet is, amelyben tizenhárom, Magyarországon tevékenykedő külföldi vállalat emelt kifogást az ősszel bevezetett különadókkal szemben."""" http://eloreelitelve.hu/leleplezett-meregkeverok-az-mszp-tizenhat-oldalas-lejaratolevele-europanak/
kuc-kuc
2015. július 05. 06:19
Fizesse vissza a Fidesz az ellopott Eu-s pénzeket, a saját zsebre túl számlázott közvilágítási fejlesztési pénzeket ....a miniszterelnöki fogorvos túlszámlázásait ....az útépítéseknél ...az eu-s beruházásoknál megkövetelt 10-20-30% csúszókat a nemzetnek és az Eu-nak! Mr. 20% Kósa, Mr 30% Szalai, Mr. Queastoros Borkai vissza a lét!!!!
MondottamBocsánat
2015. július 02. 19:01
De hová tünt Gy.F.?Nem hiányzik csak szeretném ha ott is maradna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!