Mentális térkép, szervezett népmozgás

2015. július 13. 22:00

A bevándorlás az iszlám hódítás „trójai falova”.

2015. július 13. 22:00
Fázsy Anikó

„Indokolatlan volna Európa nyugtalansága, ha identitásában, életmódjában fenyegetve érzi magát?

A bevándorlás az iszlám hódítás »trójai falova« (Modern Troyan Horse: the Islamic Doctrine of Immigration). Észak-kelet Nigériában a Boko Haram olyan területet hódít meg, ahol a XIX. században egy iszlám állam, a Borno kalifátus terült el. Az európai gyarmati háborúk idején ezen a területen dzsihád folyt, vallásháborúk, területszerzés, törzsi háborúk. Michel Foucher kutatásai során meglepetten látta, a Boko Haram egy erős iszlám állam, a bornói kalifátus területét szerzi vissza módszeresen. A földrajztudós állítja, létezik egy mentális térkép, amelyet a kollektív emlékezet őrzött meg. A térbe és időbe ágyazott történelem tanulmányozása megérteti a jelen idő mozgását, dinamikáját.

Gilles Kepel arabszakértő is úgy véli, hódítás zajlik. Negyedszázada Egyiptomban döbbenten hallotta a Muzulmán Testvériség egyik tagjától, a muzulmánok vissza akarják hódítani elrablott területeiket. Aztán Afganisztánban egy dzsihád harcos kifejtette, eljött az ideje, hogy visszaszerezzék Afganisztánt az oroszoktól, Palesztinát a zsidóktól, Andalúziát a keresztényektől. Van tehát terv. Szervezetten zajlik az utaztatás. Április 27-én a Frontera hírügynökség forrásai szerint egymillió ember várta, hogy elhagyja Líbiát. Merénylet Tunéziában, Franciaországban? Kepel szerint a »magányos elkövető« mese. Egyedül vagy párban dolgoznak, de tagjai a hálózatnak. Május 20-án Milánóban egy menekültről kiderült, egyike a tuniszi Bardo múzeum merénylőinek. Az erit­reaiak Párizsban sátorozva is rettegnek a közéjük vegyült besúgóktól, alvó dzsihadistáktól.

Napjaink egyre inkább szervezettnek látszó népmozgásának megértéséhez nélkülözhetetlen a mentális térkép ismerete, hiszen a Közel-Keleten az Iszlám Állam azokat a mesterséges határokat felrobbantva terjeszkedik, amelyeket 1916-ban a francia Francois Georges-Picot és a brit Mark Sykes rajzolt meg ceruzával az ottomán birodalom területén.”

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2015. július 14. 16:59
A HIRTV-ben most volt egy riport Tamás Gáspár Miklóssal a bevándorlókról.Meghülyült e vénségére,vagy csak gonosz:fel volt háborodva rajra, hogy már a bal oldal is iszlamofób. Fel volt háborodva a kerítésen,fel volt háborodva,hogy nem engednek be mindenkit és mintha sohasem hallott volna az ISIS szörnytetteiről.A helyzet pedig az,amit Anikó ír, jól ki van ez találva:Európa beengedi a menekülteket, akik előkészítik a muszlim inváziót.Furcsa, a médiában szót kapnak az iszlámot pártoló férfiak, és még nem hallottunk nőt, aki elmagyarázta volna,mit jelent az iszlámuralom a nők számára. Emlékezzünk Buda elfoglalására, a kedves vendégekből harcosok lettek - az iszlám faló maradjon csak a határokon kívül.
zöldalma
2015. július 14. 10:13
Lényeglátó cikk, egyre jobb lesz a napi gazdaság. A hazaáruló, keresztényellenes, iszlám buzi Jobbik legszívesebben kiárusítaná az országot az araboknak, törököknek. Szánalmas kísérletet tesznek arra, hogy mindent a nyugat nyakába varrjanak. Vándoroljanak ki Kazahsztánba, ahol gyakorolhatják a vallásukat és a degenerált kultúrájukat.
buckafej
2015. július 14. 08:47
Ha ennyire oda vagy az arabokért, költözz hozzájuk. Majd amikor kiverik a sört a kezedből, a lányod csadorba kényszerítik és rákényszeítenek a napi ötszöri imára, akkor gondolkozz el, jó volt-e az európai civilizáció.
madarasi.abel
2015. július 14. 08:32
A Boko Harammal kell foglalkozni, meg a bevándorlókkal. És nem az elvándorolt 600 ezerrel, a Quaestorral, s főleg nem azzal, hogy a mocskos fidesz (már elnézést, nincs enyhébb szavam) most készül ellopni a nemzet földjét, s szétosztani az új narancsbáróknak. De ti csak libbancsozzatok, multikultizzatok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!