Szijjártó: Magyarország továbbra is részt vesz az ukrajnai EBESZ-misszióban

2015. június 18. 17:54

Magyarország továbbra is részt kíván venni az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) ukrajnai missziójában, ha a helyzet megkívánja azt – tájékoztatta Szijjártó Péter az EBESZ Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatalának elnökét csütörtökön.

2015. június 18. 17:54

Magyarország továbbra is részt kíván venni az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) ukrajnai missziójában, és amennyiben a helyzet szükségessé teszi, készen áll kontingense növelésére – tájékoztatta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az EBESZ Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatalának elnökét csütörtöki találkozójukon.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleményében azt írta: Szijjártó Péter megbeszélést folytatott Michael Georg Linkkel, az EBESZ Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatalának elnökével. A találkozón részt vett Andrew Baker rabbi, az EBESZ soros elnöke, Szerbia külügyminisztere, Ivica Dačić antiszemitizmus elleni küzdelemmel foglalkozó különmegbízottja.

A tárcavezető azt is ismertette, hogy az év első öt hónapjában már több mint 50 ezer bevándorlót regisztráltak Magyarországon, többet, mint Görögországban és Olaszországban. Ezért a kormány a kezelhetetlen helyzet elkerüléséért utasítást adott a belügyminiszternek egy biztonsági kerítés megépítésére a magyar-szerb zöldhatáron – áll a közleményben.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!