Fidesz: Szélsőséges párt lett az Együtt

2015. június 08. 12:57

A Fidesz szerint a bevándorlásról szóló nemzeti konzultáció plakátjainak megrongálására buzdító Szigetvári Viktor „erőszakos és szélsőséges” párttá tette az Együttet. Tuzson Bence szóvivő szerint a Fidesz korábbi kordonbontása nem ugyanaz a történet, mint a mostani plakátrongálás. A szóvivő kérdésre azt is mondta, hogy az idegengyűlölettel szemben harcolni kell, de határozott lépésre van szükség a bevándorlás ügyében.

2015. június 08. 12:57

Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke – aki a Napi Gazdaságnak elismerte, hogy ő is rongált plakátokat – „vállalhatatlan politikussá”, „szélsőségessé” vált – mondta Tuzson Bence, a Fidesz-frakció szóvivője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján. „Mi lesz a következő lépés? Még szélsőségesebb akciókra kell számítanunk, akár gyújtogatásokra?” – tette fel a kérdést az Együttnek a kormánypárti politikus.

Tuzson Bencének ezzel kapcsolatosan felvetették a Fidesz korábbi – ellenzéki pártként végrehajtott – kordonbontási akcióját, amire a frakciószóvivő úgy reagált: „egy teljesen más helyzetről van szó”, mert annak idején egy jogszabályt a céljával ellentétesen használtak fel, törvényes indok nélkül nyilvánították műveleti területté az egész Kossuth Lajos teret. Ennek következménye volt a kordonbontás – mondta, kijelentve: a mostani plakátrongálás nem polgári engedetlenség. Közölte, hogy a rongálások ügyében – felbujtás miatt – hétfőn teszik meg a feljelentésüket.

A szóvivő kérdésre azt is mondta, hogy az idegengyűlölettel szemben harcolni kell, de határozott lépésre van szükség a bevándorlás ügyében. „Nem szabad összekevernünk egymással (...) a rasszizmus és a bevándorlás kérdését” – tette hozzá. Azzal kapcsolatban, hogy a Fidesz a déli határ szigorításáról szóló javaslaton dolgozik, Tuzson Bence megerősítette: zajlik a jogszabály előkészítése. Ennek lényege az lenne – mint azt Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető vasárnap elmondta –, hogy akik egy biztonságos tranzitországból lépnek Magyarország területére, azok semmiképpen ne igényelhessenek politikai menedékjogot. A Fidesz-frakció szóvivője tudatta, szeretnék, ha a javaslatot még a tavaszi-nyári ülésszakban elfogadná a parlament.

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2015. június 08. 21:24
"Fidesz: Szélsőséges párt lett az Együtt" Ma már a Jobbik és az LMP a számít mérsékeltnek, a többi, élükön a Fidesszel, szélsőséges.
Felebarát
2015. június 08. 18:51
fidesz nekiment az egyszázalékos pártnak, mikre nincs energia :D
Felebarát
2015. június 08. 18:50
uborka szezon van de nagyon...
Tintamin
2015. június 08. 18:44
Goebbels pedig boldogan mosolyog, hogy ilyen klassz az utanpotlas a fideszben...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!