Látványos fővárosi fejlesztéseket ígér Tarlós az új uniós ciklusra

2015. május 15. 10:45

Egyebek mellett Kelenföldig elérhet az 1-es villamos, felújíthatják a 3-as metrót és a Fővárosi Állat- és Növénykertet is a 2020-ig tartó uniós költségvetési ciklusban – mondta el Tarlós István az állami hírtévében. A főpolgármester szerint számtalan közszolgáltatási vagy idegenforgalmi szempontból fontos beruházás valósulhat meg uniós támogatással a következő években.

2015. május 15. 10:45

Az eddiginél is látványosabb fejlesztések valósulhatnak meg 2020-ig Budapesten európai uniós támogatással – erről Tarlós István főpolgármester beszélt az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában pénteken. Olyan uniós támogatású projektek valósulhatnak meg a következő években, amelyek közszolgáltatási vagy idegenforgalmi szempontból fontosak – mondta Tarlós István. Ezek között említette például az 1-es villamos meghosszabbítását Kelenföldig, illetve a vonal északi végének fejlesztését, az újpalotai villamosvonal kiépítését, a 3-as metró felújítását, a Kelenföld és Őrmező között megvalósítandó intermodális fejlesztéseket, a Fővárosi Állat- és Növénykert felújítását, valamint egy új hulladékhasznosító megépítését. Tarlós István beszélt arról is, hogy szerinte a 2024-es olimpia megrendezéséből „csak hasznunk lehet”. Azt mondta, Budapest fel tud készülni az olimpiára, nagyon sok, a nyári játékok megrendezéséhez is szükséges, közlekedés- és infrastrukturális fejlesztés valósulhat meg 2020-ig.

A főpolgármester a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában a fővárosi közösségi közlekedés finanszírozásával kapcsolatban elmondta, hogy a BKV a biztonságos működéséhez szükséges forrásokat megkapja az államtól. Arra reagálva, hogy a Népszabadság pénteki számában arról írt, a Margit híd felújítására vonatkozó projekt 12 milliárdról „menetközben bruttó 30 milliárd forintra duzzadt”, Tarlós István kijelentette: „ez nem igaz”, húszmilliárd forint a számla, és ez nem menetközben duzzadt meg, hanem 2009-ben erre kötöttek szerződést. A Széll Kálmán tér felújításával kapcsolatban azt mondta, hogy a számlák nyilvánosak lesznek, a közbeszerzést a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) készítette elő és bonyolította le, és „valóban a legjobb ajánlatot fogadták el”. Tarlós István közölte, a budai fonódó villamoshálózat időre elkészül. Szeptemberben a Széll Kálmán téri ágon elindulhat a közlekedés, és februárra a beruházás egésze befejeződik – tette hozzá.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
*ufó*
2015. május 15. 11:57
Bizony a látványosságos fontos, amiként a kormányzás szimbólumának számító Várkert bazárnál is gyönyörű látványt nyújt, hogy gyurmával gányolták ki a nyitva tartást jelző táblát. http://index.hu/urbanista/2015/05/15/gyurmaval_fuggesztettek_ki_a_nyitvatartast_a_varkert_bazarra/ Ez az igazi unorthodox látványosság. Gratulálok.
Beléndek Péter, bürökléfőző
2015. május 15. 11:06
Ne csak az ország vízfeje de az ország kisgömböce is legyen Bp! Igen! (Hát lóf.szt!)
alles müller oder was
2015. május 15. 11:01
Ahelyett, hogy olyan hasznos beruházásokat támogatnának, mint kutyafitnessz-szalon, vagy a 40 centis kilátótornyok. Tarlós mondjon le!
Wendriner
2015. május 15. 10:57
Hajrá Tarlós!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!