Fidesz: Elferdíti a tényeket a Helsinki Bizottság

2015. május 22. 16:13

Pósán László, a Fidesz országgyűlési képviselője azt mondta pénteken: a magyar emberek nem érdekük, hogy a jelenlegi bevándorlási tendencia folytatódjon. A képviselő felszólította a Helsinki Bizottságot, hogy fejezze be a tények ferdítését az ügyben, Magyarország maga döntsön arról, hogy akar-e bevándorlókat – közölte. Pósán szerint a Helsinki Bizottság önkényesen, félrevezető módon értelmez bizonyos adatokat. A képviselő elutasítja az illegális bevándorlók kvóták szerinti szétosztására vonatkozó EU-s tervet.

2015. május 22. 16:13

A magyar embereknek nem érdekük, hogy a jelenlegi bevándorlási tendencia folytatódjon – mondta Pósán László, a Fidesz országgyűlési képviselője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján, amelyen egyben arra szólította fel a Helsinki Bizottságot: „fejezze be a tények elferdítését” az ügyben.

Pósán László szerint az Európai Parlamentben tartott keddi vita megmutatta, hogy Európában sokfélék a vélemények és az érdekek bevándorlásügyben. Több ország egyedi megoldásban gondolkodik, és Magyarország is fenntartja azt az álláspontját, hogy a kérdést nemzeti hatáskörben kell megoldani, ennek megfelelően kellene módosítani az európai uniós szabályozást is - jelentette ki a fideszes politikus, elutasítva az illegális bevándorlók kvóták szerinti szétosztására vonatkozó EU-s tervet.

„Magyarország maga akar dönteni arról, hogy akar-e bevándorlókat” – közölte. Pósán László jelezte ugyanakkor, hogy különbséget kell tenni a politikai menekültek és a gazdasági, megélhetési, a legtöbb esetben illegális bevándorlók között.

A Fidesz parlamenti képviselője arról is beszélt, hogy a Helsinki Bizottság szerinte önkényesen, félrevezető módon értelmez bizonyos adatokat. „Ezen különösebben nem is lepődünk meg, mert a Helsinki Bizottság (...) a nemzetközi spekuláns pénztőkének a politikai megrendelését nem egy esetben kiszolgálja” – fogalmazott, megismételve a kormánypárt délelőtti közleményében foglaltakat.

Pósán László szerint a bizottság a menedékkérők státusával kapcsolatban állított valótlanságokat. A tény az – mondta –, hogy tavaly a menedékkérők négyötöde, mintegy 35 ezer ember nem háborús övezetből érkezett Magyarországra, „azaz megélhetési bevándorló volt”. Hozzátette, az idén májusig a menedékkérők 17,3 százaléka érkezett háborús övezetből, vagyis politikai menekült. A kormánypárti politikus arra szólította fel a Helsinki Bizottságot, „fejezze be a tények elferdítését”.

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Viz Elek
2015. május 23. 14:35
Az USA olyan sikeresen terjeszti/tette a demokráciát Afganisztántól-Szudánig, hogy most menekül előle mindenki aki csak tud. Ebből a menekült kvótából 90% az övé kellene hogy legyen. Vagy annyira azért nem liberális-demokraták? Könnyű más farkával verni a csalánt!
Peter8811
2015. május 23. 08:10
Ezek nem is igazi emigránsok, csak sima illemigránsok.
pemete jakab
2015. május 22. 22:52
"Fidesz: Elferdíti a tényeket a Helsinki Bizottság" A Fidesz is sokat ferdít, hogy anyagilag egyenesbe jöjjön, mert nincs az a pénz, amit ne tudna elmutyizni.
pemete jakab
2015. május 22. 22:36
"Fidesz: Elferdíti a tényeket a Helsinki Bizottság" A tényeket a Fidesz írja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!