A NATO főtitkárhelyettesével találkozott Hende Csaba

2015. május 17. 16:00

Hende Csaba honvédelmi miniszter Alexander Vershbow NATO-főtitkárhelyettessel folytatott megbeszélésén hangsúlyozta, hogy Magyarország a NATO walesi csúcstalálkozóján tett valamennyi felajánlását teljesíti.

2015. május 17. 16:00

Hende Csaba honvédelmi miniszter vasárnap megbeszélést folytatott NATO-főtitkárhelyettessel, aki a NATO parlamenti közgyűlésének hétfői plenáris ülésére érkezett Budapestre. A tárgyaláson a tárcavezető egyebek között a magyar honvédelmi költségvetés jelentős növeléséről számolt be vendégének.

 
A Honvédelmi Minisztériumnak (HM) az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a megbeszélésen a honvédelmi miniszter tájékoztatta a főtitkárhelyettest a NATO tavaly szeptemberi walesi csúcstalálkozója döntéseihez kapcsolódóan az atlanti szervezetnek tett magyar felajánlások helyzetéről, az Iszlám Állam elleni nemzetközi katonai koalícióban történő magyar részvételről, az ország védelmi képességének építéséről és a honvédelmi költségvetés jelentős növeléséről. A honvédelmi miniszter azt mondta: a NATO közös erőfeszítései nemcsak Magyarország biztonságát, de a szövetség kollektív védelmi képességeit is erősítik.
 
Hende Csaba hangsúlyozta, hogy Magyarország a NATO walesi csúcstalálkozóján tett valamennyi felajánlását teljesíti. Magyarország már ebben az évben jelentősen növelte védelmi kiadásait, és ez a tendencia a következő években is folytatódik. A honvédelmi költségvetés jövőre mintegy 50 milliárd forinttal növekszik, ez az ideihez képest 22 százalékos bővülést jelent – emelte ki. Kitért arra is: Magyarország fontosnak tartja a NATO-csúcstalálkozón elfogadott készenléti akcióterv elemeinek mihamarabbi véglegesítését és megvalósítását. Magyarország, erejéhez mérten, kiveszi a részét a biztonsági megerősítő intézkedésekből.
 
A megbeszélésen jelen volt Benkő Tibor vezérkari főnök is.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2015. május 18. 09:29
Találkozott. Valahogy így: http://www.sonline.hu/lapokkepek/cikkek/144000/144927_davidbowie.jpg
Akitlosz
2015. május 17. 19:01
"Ha nem tudod az állításaidat két linkkel igazolni, azt kell mondjam, szemérmetlenül és tudatos célzatossággal hazudsz!! Mellesleg hülyeségeket hazudsz." Kérlek alássan, csak neked csak most csak itt, csak mert ennyire szépen kértél te lusta tahó! http://mandiner.hu/cikk/20150505_a_nato_vedelem_csak_elvi_biztositek_hende_csaba_interju_mandiner Ő tudom, hosszú cikk és nem tudsz olvasni, úgyhogy nesze itt van, amire hivatkoztam! 1. "2012-ben a tízéves fejlesztési tervünk alátámasztására hozott a kormány egy döntést, amely szerint 2012 és 2015 között szinten tartjuk, '16-tól évi 0,1 százalékkal növeljük, így tehát 2022-re 1,39 százalékra jutunk. Abból már lehet majd fejleszteni is." 2. "Konkrétan: a 2010-es 280 milliárdról 234-re csökkent a kiadási főösszegünk 2012-re. Ebből mondjuk 30 milliárdot nem kell figyelembe venni. Mert? Mert ez korábban, a szocialista-liberális kormányok alatt is amolyan kozmetikázás volt, hogy jobban nézzen ki a szám. Arról van szó, hogy a korkedvezményes szolgálati nyugdíjasok többletköltségét a költségvetés megtéríti a társadalombiztosításnak, ám ezt átfuttatták a HM költségvetésén. " S engem nevezel hazugnak meg trollnak, te? Te akinek agy helyett narancslé folyik a fejében? Azt gondolom hiába várom, hogy elnézést kérjél, úgyhogy fulladjál bele narancslédbe!
SwordFish
2015. május 17. 18:19
Biztosította a globalogazdit arról, hogy továbbra is gyarmat vagyunk. :-) Ezt se gondoltam volna pár éve, hogy ezt egy fideszes kormányról fogom mondani! >:-)
Akitlosz
2015. május 17. 16:31
"az Iszlám Állam elleni nemzetközi katonai koalícióban történő magyar részvételről," Ez nem NATO ügy. "az ország védelmi képességének építéséről és a honvédelmi költségvetés jelentős növeléséről." Maga Hende mondta nem rég tit a Mandineren, hogy az ő tervezik szerint 2022-től jut majd pénz a hadsereg fejlesztésére is. Már ugye ha az ő terveik szerint alakulnak addig is és akkor a dolgok, amire hát nem sok esély van. Meg azt is mondta, hogy a katonai költségvetés kozmetikázott, csak átfolyatnak rajta több tízmilliárd forintot, de rögtön utalják is azt tovább. Ezek után "jelentős növeléssel" eteti ezt a NATO-s embert. :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!