A budapesti szuperkórházon vitatkoznak a fideszesek

2015. május 12. 09:46

A Napi Gazdaság szerint esélytelen, hogy konszenzus alakuljon ki az új, budapesti állami szuperkórház helyét illetően a Fidesz fővárosi politikusai között. Wintermantel Zsolt szerint Újpest lenne a megfelelő hely a kórház számára, a II. kerületi polgármester Láng Zsolt viszont úgy véli: az egykori OPNI épülete lenne a legjobb megoldás.

2015. május 12. 09:46

Az utóbbi időszak legélesebb vitája alakult ki a Fidesz budapesti vezetői, polgármesterei között az új, állami szuperkórház miatt – írja a Napi Gazdaság. A lap értesülése szerint egyelőre még abban sincs egyetértés, hogy Budán vagy Pesten kapjon helyet a létesítmény, és az álláspontok annyira távol állnak egymástól, hogy semmi esély a megállapodásra. A Napi Gazdaság szerint szerdán a Fidesz budapesti elnökségének szerdai ülésén csapnak össze a több tízmilliárd forintos beruházás ügyében a párt fővárosi politikusai. Ugyanakkor nincs esély arra, hogy az ellenérdekelt polgármesterek engedjenek, mert a hátrálást saját személyes vereségükként értékelnék.

Wintermantel Zsolt IV. kerületi polgármester Újpestet tartja a megfelelő helynek, mert jól megközelíthető és a telek is rendelkezésre áll. Úgy véli, a budai oldalon lévő Lipótmező fejlesztési ötlete zsákutca, mert csak kétszer egysávos út vezet oda. Láng Zsolt II. kerületi polgármester viszont számos fórumon elmondta, hogy az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) felújítását tartja a megfelelő megoldásnak. A politikus emlékeztetett arra, hogy az OPNI negyvenhektáros, ősfás telkét az önkormányzat szabályozási eszközökkel védte meg, előírva, hogy a területet csak egészségügyi célra lehet hasznosítani.

Tarlós István főpolgármester is egy budai kórház mellett foglalt állást, és az egykori OPNI területét nevezte erre a legalkalmasabbnak. Hasonló álláspontot képviselt két hete az Építéstudományi Egyesület egészségügyi szakosztálya által szervezett rendezvényen Zombor Gábor egészségügyi államtitkár is. Az egészségpolitikus akkor azt mondta: tizenhárom helyszínt vizsgálnak, de egyelőre csak az látszik biztosnak, hogy a kórház Budán épül fel. Helyszínként felmerült a Déli pályaudvar, a Nagyvárad tér, a Megyeri híd környéke, a Kelenföldi pályaudvar melletti üres telek, a Kútvölgyi bővítése és a Sportkórház felújítása – írta a lap.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2015. május 12. 10:26
Miközben sikerült a kórházak költségvetését úgy megalkotni, hogy már most több milliárdos tartozást görgetnek maguk előtt, egy gigaberuházáson törik a fejüket. Téboly.
Brókerkormány
2015. május 12. 10:26
Azon vitatkoznak zsideszék hogy melyik verzióból lehetne több pénzt ellopni Egy új kórház építése is kokba kerül de egy felújítás - OPNI - is kerülhet sokba Akkor is ha nem számláznak mindent 5X-ös áron Mészárosék meg Tiborcék
Brókerkormány
2015. május 12. 10:24
A budapesti szuperkórházon vitatkoznak a fideszesek Ha valaki emlékezne - de hát egy szavazópogát emlékezete max 3 hónapos - a Bp-i Honvédkorház sok MILLIÁRDOS felújítása = alapvetően egy új kórház épült a régi mellett - után a hivatalos neve ez lett Honvédkórház - Állami Egészségügyi Központ És ismerősöm is járt oda kezelésre pedig nem kotona vagy rendőr Aztán még talán El Qroék idejében visszanevezeték suttyomban Honvédkórháznak és csak fegyveres szervek dolgozóit kezelik Kivéve a pufajkás ÁVÓ-s hornt, aki a "kommunistaellenes" orbán kifejezett utasításra maradhatott a VIP részlegen, havi több millióért, holott semmi sem indokolta a kórházi ellátását. Ugyanis csak szétitta a máját. ennyi erővel a 1.5+ Millió alkoholistát is kezelhetnék ott, igaz ők nem löttek a magyarok közé 56-ban Pedig a legjobb gépekkel felszerelt legmodernebb kórház a Honvédkórház
Brókerkormány
2015. május 12. 10:18
Székely vicc - okulásul minden devizahitelesnek és hitelesnek Áronnak – Csíkiben – szüksége van két pengőre. Hát felkerekedik és elmegy a falu végébe Kohnhoz kölcsönt kérni. - Te Kohn, szükségem lenne két pengőre. - Rendben, de tavasszal négy pengőt kell visszaadjál és biztosítékként itt hagyod a fejszéd. Gondolkodik Áron az ajánlatról, de nagyon kell neki a két pengő, hát belemegy az alkuba. Megkapja a két pengőt és indul is a dolgára, de utána szól Kohn: - Te Áron lenne egy ajánlatom, mert néztem az előrejelzéseket és a termést el fogja vinni a fagy. Nem fogod tudni megadni a tartozásodat. Add vissza a két pengőt és akkor már csak kettő pengőt kell megadnod tavasszal. Gondolkodik Áron, hogy Ő is hallott már a tavaszi fagykárokról…, hogy igaza lehet a Kohnnak és visszaadja a két pengőt. Mosolyogva ballag hazafelé és elgondolkodik: meglátogattam a Kohnt, pénzem nincs, lett két pengő adósságom, nincs fejszém, és mégis minden stimmel!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!