Vitányi a „felszabadulásról”: A Szovjetunió nélkül ma nem lenne demokrácia

2015. április 04. 17:40

A fasizmustól történő megszabadulás döntő lépés volt a demokrácia felé vezető úton, 70 évvel ezelőtt április 4. ilyen értelemben felszabadulás volt Magyarországon – mondta Vitányi Iván, a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége nemzeti tanácsának elnöke a Szabadság-szobornál tartott megemlékezésen. Szerinte ha a Szovjetunió nem száll szembe a német fasizmussal, akkor nem tudni, mi lesz a második világháború végkimenetele.

2015. április 04. 17:40

A fasizmustól történő megszabadulás döntő lépés volt a demokrácia és az emberi élet nagyobb megbecsülése felé vezető úton, 70 évvel ezelőtt április 4. ilyen értelemben felszabadulás volt Magyarországon – mondta Vitányi Iván, a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége (MEASZ) nemzeti tanácsának elnöke szombaton a gellérthegyi Szabadság-szobornál tartott megemlékezésen.

 
A szervezet rendezvényén Vitányi Iván, mintegy tucatnyi részvevő jelenlétében, újságíróknak elmondta, magyar ellenállóként azért harcolt társaival, hogy ne legyen elnyomás, rabszolgaság, április 4-én pedig ennek az elvnek és a demokráciának a teljesülését ünneplik.
 
Kiemelte, amennyiben a Szovjetunió nem száll szembe a német fasizmussal, akkor nem tudni, mi lesz a második világháború végkimenetele. Ez idő alatt kegyetlenségek és bűntények történtek, de az európai történelem soha nem volt vértelen – fűzte hozzá Vitányi Iván, majd megjegyezte, a nagy francia forradalomban is történtek kegyetlenségek, az emléke mégis dicsőséges.
 
A MEASZ nemzeti tanácsának elnöke szólt arról is, hogy a jelenlegi magyar demokráciát is félteni kell.
 

Összesen 171 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
antioxi
2015. április 06. 17:01
Na ja, mert a szovjet-bolsevik megszállás után a demokrácia baromi nagy áldásként jött el Magyarországnak. Köszi, jó volt. Jó volt a zsidóinknak, de az ország 98%-ának szar volt.
írmag
2015. április 06. 13:07
Jobb lett volna, ha anyád moziba ment volna a készülésed napján, úgy nélküled tarthatnánk a hétköznapjainkat.
illesl
2015. április 05. 20:11
Vitányi elvti biztos beszipuzott. Tessen megkérdezni Vitányi elvtársnak a sok lenyakazottat. Madame Guillotine folyamatosan és dicsőségesen dolgozott....
Mindjárt
2015. április 05. 19:48
Vitányi féle bolsevik patkányoknak azért tetszik a francia forradalom mert ők is ugyan úgy gyilkolhattak kohn béla tanácsköztársassága idején
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!