Országos korrupcióellenes vizsgálatot indít Polt Péter

2015. március 03. 20:57

Polt Péter a korrupció elleni fellépés országos vizsgálatát rendelte el, miután Bárándy Gergely szocialista képviselő az atlatszo.hu adataira hivatkozva megkérdezte a legfőbb ügyészt, hogy miért háromszor olyan gyakori a hivatali korrupció miatt tett feljelentések elutasítása, mint 2006 és 2010 között.

2015. március 03. 20:57

Polt Péter legfőbb ügyész a korrupció elleni fellépés országos vizsgálatát rendelte el – olvasható az Országgyűlés honlapján az írásbeli kérdésekre adott válaszok között. A legfőbb ügyész Bárándy Gergely szocialista képviselő február 18-ai írásbeli kérdésére adott, március 2-ai keltezésű válasza szerint a vizsgálat kiterjed a feljelentések elutasításával, illetve az ilyen tárgyú nyomozások megszüntetésével kapcsolatos adatokra is.

Polt Péter válaszában tudatta azt is, hogy az országos vizsgálat eredményéről az adatok feldolgozását és értékelését követően tájékoztatja a képviselőt.

Bárándy Gergely a parlamenti honlapon olvasható írásbeli kérdésében az atlatszo.hu internetes oknyomozó portál adataira hivatkozva felveti: mi a magyarázata annak, hogy Polt Péter 2010 decemberi kinevezése óta háromszor akkora arányban utasítja el a Legfőbb Ügyészség a hivatali korrupció miatt tett feljelentéseket, mint az azt megelőző fél évtizedben, illetve miért szüntették meg a nyomozásokat 2010 december és 2014 december között kétszer olyan gyakran, mint 2006 és 2010 között? Ha vitatja ezeket a számokat, milyen tényekkel, adatokkal tudja alátámasztani, hogy a portál által közölt számok nem helytállóak? – olvasható az ellenzéki honatya legfőbb ügyészhez címzett írásbeli kérdésében.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Quet
2015. március 04. 13:15
Érdekes, ilyenkor hova tűnnek a nagypofájú fideszpicsák, mint pl. nikknév, Denia, Wagenhofer Zsófi?
Quet
2015. március 04. 08:37
Majd ő megvizsgálja magát, és gfeltárja, hogy minden ok.
csuka
2015. március 04. 06:47
"Tehát azóta történik ez, hogy Polt Péter a főügyész, és Polt Péter fogja kivizsgálni hogy mért történik mindez. Vida Ildikó is saját magát vizsgálja éppen. Nálunk ez így működik. Ha egy hivatal gyanús, akkor készségesen jelzi az igazgatója, hogy az irányítása alatt szépen kivizsgálják ők maguk, hogy vétkesek-e. Zseniális. :)" --------------- Nincs ebben semmi rendkívüli. Egyetlen pártunk is utasította régebben tagjait önvizsgálatra. Polt és a FIDESZ hagyományőrző. CSAK A HAZUDOZÁS! CSAK A LOPÁS! CSAK A KORRUPCIÓ! CSAK A FIDESZ MAFFIA!
hátakkor
2015. március 04. 06:38
Bàrándynak tudnia kéne hogy korrupció mint olyan nincs s BTK-ban
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!