Lázár: Központi holokauszt-emlékművet javasol a Zsidó Kulturális Egyesület

2015. március 05. 11:43

Központi budapesti holokauszt-emlékmű felállítására tett javaslatot a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület – jelentette be Lázár János a Zsidó Közösségi Kerekasztal ülését megnyitó beszédében. Az ötletet nem minden zsidó szervezet támogatja, egyesek szerint az csak az ellentétek kiélezésére lenne jó.

2015. március 05. 11:43

A Magyar Zsidó Kulturális Egyesület javaslatot tett egy központi budapesti holokauszt-emlékmű felállítására a holokauszt 75. évfordulójára – közölte a Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Zsidó Közösségi Kerekasztal ülését megnyitó beszédében.

Lázár János a tanácskozásra tett napirendi javaslatát ismertetve számolt be a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület kezdeményezéséről. A kerekasztal résztvevői közül Vadász Magda, a B'nai B'rith Budapest Páholy alelnöke ugyanakkor jelezte, több holokauszt-túlélő sem szeretné, ha új holokauszt-emlékművet állítanának fel, mert az szerintük nem a zsidóság érdekeit szolgálná, csak tovább szítaná az antiszemitizmust Magyarországon. Felvetette, hogy az erre szánt pénzt inkább az ifjúságra, oktatásra költsék, illetve a túlélőknek adják. Kezdeményezte, hogy a javaslat ne is szerepeljen a csütörtöki tanácskozás napirendjén.

Lázár János válaszában azt indítványozta, beszéljék meg a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület kezdeményezését a kerekasztalon. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy bármilyen döntést is hoz a plénum, azt a kormány támogatni fogja, „semmiféleképpen nem szeretnénk mi diktálni”.

A Zsidó Közösségi Kerekasztal napirendjén emellett szerepel például a magyarországi zsidó közösségek és intézmények biztonsági helyzetének megtárgyalása a januári párizsi merényleteket követően, valamint a szegedi zsinagóga költségvetési támogatásának ütemezése is.  

Összesen 748 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szaroszsidó
2015. június 19. 12:13
Olvasva 747 kommentár íródott. Volt időm és több oldalon ami zsidókról szólt összeszámolva idáig 1 millió 674 ezer olyan kommentár volt amiben a zsidókat a legaljasabb mondatokkal illették. Hatalmas Magyarországon a zsidó gyűlölet. Nem véletlen. Egy gusztustalan fél emberekből áll, a másik fele egy génhibás állat részekből tevődik össze. Újabb emlékműveket akarnak, de minek. a ZSIDÓ GYŰLÖLI A MAGYART, KIZSÁKMÁNYOLJA A HOLOKAUSZTI BAROMSÁGGAL. Ami hab a tortán, több évtizede és még mindig vannak tűlelők! Igaz ha elfogynak a zsidók teszek arra, hogy ne pusztuljon ki és bizony még ötszáz évet is képesek eléldegélni akik állítólag megjárták a nem létező koncentrációs táborokat.Az állítólagos gáz ami rovart esetleg megölet, ráfogták a zsidók több millióan elpatkoltak. Sajnos nem döglöttek meg a zsidó férgek.Igaz az ajtók nem voltak légmentesen megcsinálva de ez a ZSIDÓ gáz nem ment sehova csak a zsidókat találta meg, röhögjünk. Majd az elégett zsiradék, csontok, és egyéb maradványok hova lettek? És ezért a szemét hazugságokért ezreket öltek meg, és a mai napig is népeket büntetnek. Nem normális Európa népe! Ha csak a kutatok kutatásainak eredményeit olvasom el,hányok a zsidóktól és a holokauszt hallatán.Gondolom a zsidók minden városban szobrokat, minden faluban márványtáblát akarnak biztosítani a hazugságuk és a röhejes emlékeikre. Gondolom, mindig amikor meglátnak majd egy emlék táblát hangosan röhögni fognak és zsírós hajtincsüket és megmetszett farkukat simogatva megjegyzik. Ilyen barom nép mint a magyar több kellene!És zsidó orrukat, az egész génhibás pofájukból nyálat csorgatva a nemzeti magyar zászlóra köpve besétálnak a számukra fenntartott ingyenes szállásukra ahol svéd asztal várja őket, amit szenvedő magyar polgárok terítettek meg nemzeti parancsra.
Morgen
2015. március 13. 20:55
Valamit nem értek. Ha a zsidó szervezetek emlékművet akarnak, építsék meg. Akár minden zsinagóga elé egyet. Ha jól tudom, van holokauszt emlékmű. Központi. Arról nem tehetünk, hogy az nem tetszik, mert minden áldozatról szól.
vigyázz!
2015. március 13. 16:54
Csak figyelmeztetni szeretnélek,hogy a nemzetközi sajtóban a szélsőséges antiszemitizmust az Orbán kormánny nyakába akarják egyesek varrni.Ezért blogokon neocionista provokátorok jelennek meg és ezeket mint hiteles antiszemita bejegyzést adja vissza a világsajtó.Ne hagyjátok magatokat provokálni. Ezek kártevők,akik az egész magyar nemzetnek csak ártani akarnak.Ne hagyjátok magatokat provokálni!Agent provocateur csapatokat indítottak a neocionisták hazánk ellen. http://www.willi-fritzen-bensberg.de/media/12e873f0577b2d5ffff824eac144233.jpg
formaegy
2015. március 13. 09:23
"A Magyar Zsidó Kulturális Egyesület javaslatot tett egy központi budapesti holokauszt-emlékmű felállítására a holokauszt 75. évfordulójára – közölte a Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Zsidó Közösségi Kerekasztal ülését megnyitó beszédében." Lázár! A fiad 70 milliós házát eladva, meg a bankszámládon lévő összeget kivéve, meg a zsidók saját pénzük bedobásával azt tesztek, olyan emlékművet csináltok amilyet akartok! A t...m ki van már az egész zsidó vergődéssel!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!