Magyarországnak, Veszprémnek és a vidéknek is ajánlatot tett Kész Zoltán

2015. február 12. 10:56

Bemutatta programját a veszprémi időközi országgyűlési választáson baloldal által támogatott, de függetlenként induló Kész Zoltán. A politikus azt ígér, hogy ha bejut a parlamentbe, minden nap emlékeztetni fogja a Fideszt arra, hogy nincsen kétharmada.

2015. február 12. 10:56

Függetlenként lehet igazán a veszprémiek érdekét képviselni a parlamentben – mondta Kész Zoltán független országgyűlési képviselő-jelölt csütörtökön Veszprémben a programját bemutató sajtótájékoztatón. A 8 szervezet és 3500 támogató ajánlását bíró független jelölt elmondta, programját a korábban magánszemélyek által indított Veszprémi civil konzultációra beérkezett 2000 válasz összesítése segítségével készítette el.

A „Mi programunk – 3x3 ajánlat Magyarországnak, Veszprémnek, a vidéken élőknek” bemutatása során Kész Zoltán hangsúlyozta: ha bejut a parlamentbe, minden nap emlékeztetni fogja a Fideszt arra, hogy nincsen kétharmada, „Orbán Viktor nem lesz kétharmaddal megválasztott, köztársaság nélküli köztársasági elnök”. Emellett országos mozgalmat indítana a tisztességes adózásért és korrupcióellenes hálózatot hozna létre.

Veszprémnek szóló ajánlatai közt országgyűlési képviselőként egy alternatív, adócsökkentésre épülő önkormányzati költségvetést javasolna, törvényjavaslatot nyújtana be a lakásszövetkezetek gazdaságos működéséért és munkahelyteremtő befektetéseket hozna Veszprémnek. Mint mondta, az elmúlt években rengeteg olyan kapcsolatra tett szert személyesen is a Szabad Piac alapítványon és a Polgári Platformon keresztül, melyek segítenek abban, hogy olyan beruházásokat hozzanak a régióba, melyek ösztönzik a munkahelyteremtést.

A vidéken élők számára helyi mozgalmat indítana a 8-as főút fizetőssé tételének megakadályozása érdekében, a gyermekek tanulását segítő ösztöndíjrendszert szervezne és alapítványt hozna létre a fiatalok helyben vállalkozásának segítésére. Az elmúlt években saját alapítványával azzal foglalkozott, hogy forrásokat teremtsen és forrásokat hozzon létre – jelezte Kész Zoltán. „Én nem hiszek abban, hogy feltétlenül az államnak kell ezeket a forrásokat előteremteni” – fogalmazott utalva a korábban Balatonalmádiban megvalósított öregdiákok által létrehozott büdzsére. Hozzátette: újból vitára hívja a fideszes Némedi Lajost, mert a demokrácia alapjának tartja, hogy a választópolgárok megismerhessék a jelöltek programjait.

Veszprém megye 1-es számú országgyűlési egyéni választókerületében azért kell időközi választást tartani, mert Navracsics Tibort, a választókerület korábbi fideszes országgyűlési képviselőjét november 1-jével uniós biztossá nevezték ki, így – mivel az uniós biztosi és a parlamenti képviselői mandátum összeférhetetlen – október 30-ai hatállyal lemondott országgyűlési mandátumáról.

Az időközi voksolás – melyre a választási bizottság 12 jelöltet vett nyilvántartásba – 25 település választópolgárait érinti: szavazhatnak Bakonynána, Bánd, Csehbánya, Csetény, Dudar, Eplény, Hajmáskér, Hárskút, Herend, Jásd, Királyszentistván, Kislőd, Lókút, Márkó, Nemesvámos, Olaszfalu, Öskü, Sóly, Szápár, Szentgál, Tés, Úrkút, Városlőd,Veszprém és Vilonya választói.

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2015. február 12. 16:43
Ez a kis buzi teljesen kész Zoltán azt hiszi ő lesz a miniszter elnök?
csírasejt
2015. február 12. 15:34
Elvtársak! (A szó legnemesebb értelmében:)) Akkor halljunk most már egy kis tételes laudációt a fedeszes jelöltről!
dick52
2015. február 12. 14:10
Kesz! Ennyi.
liberálzöld.
2015. február 12. 13:02
Uszodát tud adni a Veszprémieknek? Nahát. Mondjuk eléggé kínos lehet most veszpréminek lenni. Ha nyer a Fidesz, az isten sem mossa le róluk, hogy egy uszodáért eladták a várost a Fidesznek. Ha viszont nem nyer a Fidesz, akkor aztán a nulla forint körüli összegre számíthat a város. Geci helyzet....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!