Lehet, hogy beszállunk az Iszlám Állam elleni harcba

2015. február 17. 15:52

Magyarország mérlegeli, hogy katonailag részt vesz az Iszlám Állam dzsihadista szervezet elleni fellépésben – mondta Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke az MTI-nek.

2015. február 17. 15:52

Lehetséges, hogy Magyarország részt vesz az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet elleni katonai fellépésben. Németh Zsolt, a parlament külügyi bizottság elnöke az MTI-nek azt mondta, Magyarország mérlegeli ennek a lehetőségét.

Németh a közép-lengyelországi Lódzban rendezett VIII. Európa-Ukrajna Fórum egyik panelbeszélgetésén vett részt és telefonon nyilatkozott az MTI-nek. Az uniós szomszédságpolitikáról és a kelet-közép-európai térség ezzel kapcsolatos érdekeiről Németh Zsolt elmondta: „Magyarország mérlegeli azt, hogy az Iszlám Állam elleni fellépésben katonailag is részt vesz.

Hozzátette, hogy ebben a témában a visegrádi országok (V4) közös fellépése növelné e szándék hatékonyságát. „Amennyiben partnereink is így reagálnak rá, erre a területre is kiterjedhet az együttműködés” – mondta a politikus, hozzátéve: „Magyarország e tekintetben egyértelműen elkötelezett”.

A kelet-közép-európai térség középtávú biztonságpolitikai kihívásairól beszélve Németh Zsolt elmondta: Magyarország egyértelműen kiáll a NATO-n belüli együttműködés mellett. Rámutatott: a biztonságpolitikai kérdések együttes kezelése elkerülhetetlen, hogy „felkészüljünk a következő időszak kihívásaira”.

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mustarharmas
2015. február 17. 23:38
Idióta ez a Németh.... Mi a francért menjünk harcolni? Milyen érdekeink vannak ott? Egyáltalán kit és milyen fegyverrel tudnánk küldeni a nem létező hadseregünkből? Minek legyünk célpontja elmebeteg gyilkosoknak, akik ma még azt sem tudják, hogy hol van Magyarország....?
Pál Pusztai
2015. február 17. 23:05
Pont erre van most szüksége az országnak. Minden tök jó csak egy kis dzsihadista kaland hiányzik az ország teljes boldogságához.Hülyék vagy hülyék?
csi
2015. február 17. 21:00
Újabb atlantista rémálomba való részvétel helyett inkább Németh Zsoltot kellene nyugdíjazni.
választópolgár
2015. február 17. 19:00
németh zsoltnak és semmilyen kormánynak sincs joga és túlmegy a hatáskörén egy ilyen súlyú kérdésben dönteni a magyar nép megkérdezése és népszavazás nélkül. Bezzeg kárpátalja ügyében nem autonómiát és a magyarok orosz frontra vitelének megtiltását követeli. Nemzeti kormány. De melyik nemzet érdekét képviselik ezek a lépések?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!