Nem jöhet gáz Ukrajnán át?

2015. január 15. 21:29

Az oroszok az ukrán gáztranzit leállításával fenyegetnek. Ha nem blöffölnek, az Ukrajnán keresztül földgázzal ellátott közép- és kelet-európai országoknak el kell gondolkodniuk egy balkáni vezeték megépítésén.

2015. január 15. 21:29

Alekszej Miller, a Gazprom elnöke megerősítette: hamarosan lekapcsolják az Oroszországból Európába Ukrajnán át tartó földgáz-tranzitot. A 444 arról ír, hogy a gázt, ami most Ukrajnán keresztül az EU-ba áramlik, mind Törökországba irányítják majd. Oroszország döntésének oka, hogy nem tartják a velük egyébként hadban álló Ukrajnát megbízható partnernek, akik állításuk szerint többször is megcsapolták már a szállítmányt.

Magyarország, Ausztria, Bulgária, Horvátország, Szlovénia, Szlovákia, Szerbia, Moldávia, Macedónia és Románia gázimportjának túlnyomó részét, de jelentős mennyiséget vásárol az ukrán tranzitból Görögország, Csehország, Olaszország, Bosznia-Hercegovina és Lengyelország is, írja a 444. Oroszország gyakorlatilag arra kényszeríti ezzel az európai államokat, hogy saját pénzükből építsék meg a Déli Áramlatot, ami mögül Moszkva nemrég kihátrált, hivatalosan azért, mert az EU másként üzemeltette volna, mint ők.

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fakutya Vigyora
2015. január 16. 12:17
Nem baj, majd a Szélberni befingja a gázcsöveket.
Mimes
2015. január 16. 12:02
Putyin: a csőd szélén lévő kisboltos, aki elzavarja a vevőket?
wartog
2015. január 16. 10:07
csak egy halk kérdés!Miért adunk mi gázt a fasiszta Ukrajnának? Mert annyira szeret bennünket?A másik meg, nem kellene arra kicsire vigyáznunk, amíg még van?
kukagyerek
2015. január 16. 10:03
"Nem jöhet gáz Ukrajnán át?" ............ Majd megy innen Ukrajnába!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!