LMP: Foglalja le az ügyészség a terézvárosi ajánlóíveket!

2015. január 09. 15:10

A párt arra kéri a legfőbb ügyészt, hogy ne engedje megsemmisíteni a gyanús terézvárosi ajánlóíveket.

2015. január 09. 15:10

Az LMP arra kéri a legfőbb ügyészt: foglalja le az önkormányzati választási ajánlóíveket a budapesti VI. kerületben, még azok hétfőn esedékes megsemmisítése előtt. Schiffer András, az ellenzéki párt országgyűlési frakcióvezetője pénteken közleményt juttatott el az MTI-hez, amelyben azt írta: elfogadhatatlan lenne, ha a választási eljárási törvénynek megfelelően megsemmisítenék az ajánlóíveket, miközben választási csalás gyanúja miatt jelenleg is nyomozás folyik, így azok bizonyítéknak tekinthetőek. Az LMP politikusa ezért levélben fordult Polt Péter legfőbb ügyészhez.

Közleményében emlékeztetett: Terézvárosban szeptemberben tettek feljelentést, miután több száz olyan ajánlást találtak a Fidesz és a Schmuck Andor vezette Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja által leadott íveken, ahol az adatok egyeztek, de azokat a gyanú szerint nem ugyanaz a személy írta alá. Az ügyben a választási eljárás rendjének megsértése miatt eljárás indult – fűzte hozzá, nyugtalanítónak ítélve ugyanakkor, hogy nyomozati cselekmény azóta nem történt, a rendőrségnek még a bizonyítékul szolgáló íveket sem foglalta le. 

Az LMP szerint az ügy felderítéséhez alkotmányos indokok is fűződnek: ha ugyanis az esetet nem vizsgálják ki megnyugtatóan, az az egész választási eljárás tisztaságába vetett hitet ingathatja meg, mivel azt üzeni, hogy következmények nélkül lehet megsérteni a szabályokat.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ppix
2015. január 10. 12:01
Patkányok
Pinter68
2015. január 09. 23:47
A fideszes legfőbb ügyész nem nyomoztat egy Fideszt is érintő esetleges választási csalás miatt? Miért is nem vagyok meglepve?
gudmen
2015. január 09. 18:29
Többek között a szociális és gyermekétkeztetés rovására osztott szét több mint 18 milliárd forintot a kormány karácsony előtt. Térképen mutatjuk meg, mely önkormányzatok kaptak a pénzből és mennyit. 2014-ben, még az év vége előtt a kormány egyes önkormányzatok számára rendkívüli karácsonyi ajándékot adott, összesen több mint 18,4 milliárd forintot osztott szét közöttük. A legtöbben 10 és 100 millió forint közötti összeget kaptak, de néhány 1 milliárd forint fölötti átcsoportosítás is az „egyes önkormányzatok feladatainak ellátására”. Azt is érdemes megnézni, hogy minek a terhére osztották szét a pénzt, vagyis honnan vonták el: például a szociális és gyermekétkeztetési feladatoktól, a szociális és gyermekvédelmi ágazati pótléktól, a vis maior támogatástól vagy az átmeneti ivóvízellátás biztosításával kapcsolatos költségek finanszírozásától. http://civilhetes.net/belfold/karacsonyi-ajandek-a-kormanytol-nezze-meg-az-on-telepulese-kapott-e
master of robin
2015. január 09. 16:45
Bármit is próbálnak a nyavalyás hiszterolibsik elhitetni, a Fidesz sohasem próbálná meg nem törvényes eszközökkel befolyásolni a választást. Ha mégis, akkor bölcsességükben hoznak rá törvényt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!