Nem lesz Vida-jelenet a szilveszteri kabaréban

2014. december 12. 15:15

Varga Ferenc József humorista Facebook-oldalán közölte le egy Vida-Goodfriend affért feldolgozó jelenetét, mivel a szilveszteri kabaréból elutasították. A jelenetben Goodfriend megy be a NAV-irodába, hogy Vida után érdeklődjön, de nyelvi problémák miatt fennakad a két titkárnőn.

2014. december 12. 15:15

Jelenetet írt a Rádiókabaré szilveszteri műsorába Varga Ferenc József humorista a NAV-elnökről, de a közrádió úgy döntött, nem kerülhet be a műsorba – adta hírül a Népszabadság. A hivatalos indoklás szerint a minőséggel vannak problémák. A jelenetben pont fordítva történnek az események, mint a valóságban: André Goodfriend próbál bejutni a NAV-elnökhoz, de nyelvi problémák miatt fennakad a két titkárnőn és a biztonsági őrön, Zolin. Még tolmácsot is kér. A közszolgálati rádió elutasította a jelenetet, mivel nem találták elég színvonalasnak.

A szerző azt írta erről a Facebookon: „Előzetes a Szilveszteri Rádiókabaréból… illetve nem! Ezt a jelenetet ugyanis felvenni sem engedték - tudjuk, milyen okokból. Mindenki retteg, félti az állását, egyedül én vagyok olyan hülye, hogy vicces, politikai vonatkozású számokat írok.” A szerző a Népszabadságnak azt nyilatkozta: teljes mértékig megérti a Rádiókabaré pozícióját, őket nem hibáztatja. Elmondása szerint december másodikán még úgy tűnt, bekerül a jelenet a műsorba, kilencedikén azonban azt mondták neki, hogy nem örülne a rádió vezetősége. A jelenet ezen a linken elérhető.

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
béla 60
2014. december 13. 11:50
Ez nem cenzúra, hanem műsorpolitika ,érthető ????!!!!
Tintamin
2014. december 12. 21:13
Az MTVA-nál valami olyasmit képzelnek el, hogy éjjel-nappal Gyurcsány-viccek mennek. Csakhogy Gyurcsányt már mindenki elfelejtette, amit ezek a tolvajok (Orbánék) művelnek meg tényleg viccesebb, mint valaha, elég csak híreket nézni, az egyenlő a kabaréval.
egysegelem
2014. december 12. 20:32
All in all it's just another brick in the wall...
kuwiq
2014. december 12. 20:00
Már vártam, mikor lesz valami hasonló miatt kikiáltva a cenzúra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!