Kitiltották Ukrajnából a jobbikos Szávay Istvánt

2014. december 22. 16:33

A jobbikos Szávay István a határra érve tudta meg, hogy kitiltották Ukrajnából. Az okot nem ismertették vele. A Jobbik felszólította a kormányt, hogy valamennyi kitiltási ügyben olyan határozottan lépjen fel, mint ahogyan tette ezt az amerikai beutazási tilalommal kapcsolatban – írja az alfahir.hu.

2014. december 22. 16:33

Az alfahir.hu beszámol arról: Szávay István, a Jobbik országgyűlési képviselőjét és alelnökét is kitiltották Ukrajnából. Szávay nemrég az ukrán határra érve tudta meg: öt évig nem léphet be az országba, de az ukrán hatóságok döntésüket semmivel sem indokolták. A Jobbik politikusa megjegyezte: ez a helyzet a magánéletét is érinti, mivel felesége kárpátaljai magyar és ukrán állampolgár, így a karácsonyt is kénytelen lesz családjától távol tölteni, valamint a két éves keresztlányát sem látogathatja meg.

Szávay hétfői sajtótájékoztatóján elmondta: míg az amerikai kitiltási ügyben a magyar kormányzat rendkívül határozottan lépett fel, bizonyítékokat és tájékoztatást követelt, addig az ellenzéki politikusok és közéleti szereplők a környező országokból történő kitiltásának esetében semmit sem tettek. Szávay elfogadhatatlannak nevezte azt a diplomáciai gyakorlatot, miszerint a kormányzat nem a nemzet érdekeiért való kiállást, hanem az EU és az Egyesült Államok céljainak való megfelelést tekinti elsődleges szempontnak. Jelezte azt is, hogy levélben fordult az Információs Hivatal felügyeletét ellátó Lázár Jánoshoz, a Miniszterelnökséget vezető miniszterhez, akitől információkat vár a kitiltásokról.

A radikális ellenzéki párt politikusa emlékeztetett: őt és Zagyva György Gyula korábbi jobbikos országgyűlési képviselőt idén márciusban egy évre kitiltották Romániából, ennek ellenére a magyar külügytől semmilyen segítséget és tájékoztatást nem kaptak az esettel kapcsolatban. A Magyar Gárda és a Betyársereg egy-egy vezetőjét pedig ugyanekkor úgy tiltották ki Romániából, hogy már hónapok óta nem is jártak az országban.

Az elmúlt hónapokban a Jobbik több politikusát, közöttük ifj. Hegedűs Lorántot tiltották ki Ukrajna területéről a krími és az elszakadni kívánt kelet-ukrajnai területeken tartott választások miatt.

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ángyán Páván
2014. december 24. 12:26
Ukrajnában most nincs kereslet faszpumpára.
Szabadon ébredők
2014. december 23. 11:40
"thymian [Hozzászóló kiszűrése] 2014. december 22. 16:57 @Laibach Laibach pedig az ukránok seggnyalója. Mondd miért utálod a kárpátaljaiakat?" Ő an block a magyarokat utálja Az ő népe a közel-keleten gyilkolja a őpalesztin gyerekeket
Szabadon ébredők
2014. december 23. 11:38
"@Laibach Kaptam egy szórólapot, jiddisül volt írva de héber nyelven, de megértettem mert egy mocskos hazaáruló vagyok"
Szabadon ébredők
2014. december 23. 11:37
@Laibach Kaptam egy szórólapot, jiddisül volt írva de héber nyelven, de megértettem mert egy mocskos hazaáruló vagyok
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!