Fidesz: Politikai színjáték volt a reggeli parlamenti ülés az útdíjról

2014. december 23. 14:48

A Fidesz politikai színjátéknak tartja az útdíj ügyében kedd reggelre ellenzéki kezdeményezésre összehívott rendkívüli parlamenti ülést – közölte a kormánypárti frakció szóvivője, aki szerint az ellenzék „hergeli” az embereket. Hozzátette: a Fidesz dolgozni szeretne az Országgyűlésben.

2014. december 23. 14:48

A Fidesz politikai színjátéknak tartja az útdíj ügyében kedd reggelre ellenzéki kezdeményezésre összehívott rendkívüli parlamenti ülést, ezért nem vett részt rajta – közölte a kormánypárti frakció szóvivője budapesti sajtótájékoztatóján.

 
Tuzson Bence azt mondta: az ellenzéki képviselők az Országgyűlésben olyan ügyet akartak megvitatni, amely nem a Ház témája, hanem a kormányé.
 
Hozzátette, hogy a kedd reggeli rendkívüli ülésen – amely a kormánypárti képviselők távolmaradása miatt végül határozatképtelen lett – az ellenzéki politikusok közül sem vett részt mindenki, negyedük nem volt jelen.
 
A szóvivő szerint a reggeli ülés csak arra volt való, hogy az ellenzék „hergelje” az embereket.
 
Arra, hogy az LMP az Alkotmánybíróság elé vinné az útdíjról szóló döntést, úgy reagált: a kormánytöbbség mindig is arra törekedett, hogy minden jogszabályuk alkotmányos legyen.
 
Tuzson Bence többször is hangsúlyozta: az új autópályamatrica-rendszerrel az emberek kilencven százalékénak olcsóbb lesz a sztrádahasználat.
 
Az ellenzék politikai színjátékával szemben a Fidesz – folytatta a frakciószóvivő – a parlament délutáni ülésen dolgozni szeretne és módosítani az Áder János államfő által megfontolásra visszaküldött két törvényt.
 
Kifejtette: a plázaépítési tilalmat fenntartó törvénnyel kapcsolatban technikai jellegű, eljárásjogi kifogásai voltak a köztársasági elnöknek, ezeket az Országgyűlés orvosolni fogja.
 
A másik visszaküldött törvényről, a veszteséges szuper- és hipermarketek szankcionálásáról szólva Tuzson Bence jelezte: a törvényalkotási bizottság által javasolt változtatással - reagálva az államfői kifogásra - a napi fogyasztási cikkek árusításának tilalma a kisebb árbevételű, akár magyar üzletekre is kiterjedhet.
 
A szabályozás alapvető célja, hogy a több száz milliárd forintos forgalmat bonyolító kereskedelmi nagyvállalatok ne külföldön adózzanak, hanem Magyarországon – mondta a politikus, hozzátéve, hogy cél a magyar kis- és középvállalkozások megvédése is.
 

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
incze
2014. december 24. 18:03
mi az hogy politikai színjáték? hogy az egyik elmondja miért szar, a másik meg hogy miért jó? milyen a politikai nem-színjáték?
Tintamin
2014. december 23. 22:32
Egyébként miről beszél ez a suttyó fideszes banda? Szarnak a "zemberekre", akiknek a szavazatiért még szoptak-nyaltak pár hónapja. Be se mentek, azt se tudták, mi történt. Ja: miattuk lett színjáték. Képtelenség ezeket szeretni, szerintem ehhez már tényleg nem kell agy.
Tintamin
2014. december 23. 22:14
Az ugye megvan, hogy azért lett ez színjáték, mert a fidesz megpróbálta bebizonyítani, hogy a fizetős M0 a zembereknek jó, és mindenki nyer rajta? Broáf.
kukagyerek
2014. december 23. 20:45
Ennek a takony fidesznek, tényleg minden a pofájára fér!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!