Kormányszóvivő: Vida csak az interjú előtt tájékoztatta Varga Mihályt

2014. november 05. 11:17

Miközben Vida Ildikó a Magyar Nemzetnek adott interjúban azt mondta, hogy a kormány tudott arról, hogy érintett a kiltási ügyben, mert egy illetékes tagját rögtön azután tájékoztatta, hogy kézhez kapta az erről szóló levelet, a kormányszóvivő azt állítja, hogy minderről Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert csak az interjú megjelenése előtt tájékoztatta a NAV elnöke.

2014. november 05. 11:17

Vida Ildikó, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnöke közvetlenül a szerdai Magyar Nemzet-interjú előtt tájékoztatta a nemzetgazdasági minisztert – közölte az Egyesült Államok által a NAV elnökét érintően hozott beutazási tilalommal kapcsolatos kérdésre Kurucz Éva kormányszóvivő szerdán egy más témában tartott sajtótájékoztatón.

Mint ismert, Vida Ildikó az interjúban – amiben elismerte, hogy kitiltották az USA-ból, de a korrupciós vádakat tagadta – azt nyilatkozta: miután elolvasta a kitiltásáról szóló levelet, az abban foglaltakat jelezte a kormány egyik illetékesének. Arra a kérdésre, hogy kinek szólt, úgy reagált: „mindegy a név, a lényeg, hogy a kormány tudott az ügyről”.

A kormányszóvivő azt is közölte: az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága kezdeményezi az amerikai ügyvivő meghallgatását és azt kéri, hogy a testület előtt terjessze elő a rendelkezésére álló bizonyítékokat. Hiteles információkat, bizonyítékokat vár a kormány – közölte Kurucz Éva. Hozzátette, emellett Polt Péter legfőbb ügyész szintén azzal fordult az amerikai partnerhez, hogy adják át a bizonyítékokat. 

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kizökkentidő
2014. november 05. 14:06
Ez az USA Szaud-Arábiában is ilyen alapos?
Syrius Black
2014. november 05. 13:27
Mindenesetre egyre gennyesebb az ügy. Ha Orbán kemény gyerek, akkor lép, és akkor nagy fejek fognak hullani. De úgy is kell.
Google
2014. november 05. 12:30
Nem az a lényeg, hogy ki mikor és mit tudott, hanem az, hogy igazak-e ezek a vádak. Emberek mennének egymásnak, lehet hogy koholt vádak miatt. Ahogy mondani szokták, a hazugság már kétszer körbejárta a földet, míg az igazság a cipőjét kötögeti - mintha ez az eset állna fenn most is. Amerika nagyon szeretne itt is egy neki tetsző-játszó bábrezsimet felállítani, ennyi.
Dr. Venezu Ella
2014. november 05. 11:51
Hazudtunk éjjel.... stb. Most éppen a délelőttös műszak, vagy a délutános? Annyira mindegy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!