„Csak extraprofitot adóztatunk”

2014. november 04. 08:31

Az Index arról kérdezte a kormánypárti képviselőket, hogy mit szólnak az internetadó visszavonásához, és mi az az extraprofit.

2014. november 04. 08:31

A KDNP-s Hargitai Jánost nem lepte meg a visszavonás. Arra a felvetésre, hogy milyen hetente más álláspontot képviselni, azt mondta: a közvélemény számára kedvező döntéseket hetente is lehet hozni. Szerinte elég demokratikusan működik a frakcióban a döntéshozatal.

Ez egy bölcs döntés volt Harrach Péter szerint, de ez nem jelenti azt, hogy nem támogatja az internetadót.

A fideszes Tuzson Bence azt mondta: „továbbra is az a szándékunk, hogy csak extraprofitot adóztatunk”. Riporteri kérdésre azt is elmagyarázta, hogy mi az az extraprofit: ez azt jelenti, hogy a „társadalmilag elfogadottnál jóval nagyobb” profitot visz valaki ki az országból. „Ezt nem lehet számszerűsíteni, ez ágazatoktól és a volumenektől is függ. Ha egy szektorban jóval többet keresnek a cégek, mint ami a Magyarországon általában elfogadott, akkor oda kell adót kivetni” – magyarázta a képviselő.

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2014. november 05. 09:23
Csak az alomtársak extraprofitja nem zavarja az állampártot,mint Századvég,Mészáros Lőrincz,Közgép,Andy Vajna...és még sokan mások...
Tintamin
2014. november 04. 20:15
Azon csodálkozom, hogy ezek nem hányják el magukat, miközben fideszesek. Tükörbe is kínos lehet nézni. Amikor hazamegy a fideszes istenbarma, mondja az asszonynak: "Na, ma megint egy ocsmány, gerinctelen, seggnyaló senkiházi voltam, Drágám, és büszke vagyok rá!"
OberEnnsinnen
2014. november 04. 14:38
Extraprofit: rugalmas hátterű fogalom, általában a valóságban láthatatlan, ám nagyon is számszerűsíthető pénzképződmény. A NET-adó ellen tüntetők is az "Állj ki, védd meg az Extraprofitot" elnevezésű láthatatlan zászlót viselik. A hangadóik ezt pontosan tudják, ők a zászlókészítők. Jó tüntikét nektek! Minél inkább keménykedtek, annál magasabban leng a zászlótak, annál több extraprofit hagyja el Magyarországot...
Kanóc
2014. november 04. 14:06
"Extraprofit" az, amely indokolatlanul mások, vagy a közösség kárára keletkezik. És tulajdonképpen egyszerű matek. Annyira egyszerű, hogy az agy nem is képes elfogadni. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!