„A Kehi-jelentésre mondunk nemet, nem a kapcsolatfelvételre”

2014. november 06. 10:05

Azért utasította vissza Lázár meghívását a norvég miniszter, mert a norvég kormány egyáltalán nem fogadja el a Kehi jelentését – mondta a norvég nagykövet.

2014. november 06. 10:05

Nem szeretnénk változtatásokat eszközölni az eddigi megállapodásban a Kehi-jelentés alapján, amit nem ismerünk el.” Ez a dokumentum tehát nem lehet politikai párbeszéd alapja – szögezte le a budapesti norvég nagykövet. Júliusban éppen Lázár utasította vissza a norvég miniszter által kezdeményezett telefonos megbeszélést – emlékeztetett Tove Skarstein.

A norvégok egy független brit céget bíztak meg, hogy folytasson le vizsgálatot az Ökotárs ügyében. A Kehi jelentés esetén szerintük előre megvoltak a megállapítások, és ehhez igazították a jelentést. „Mi nem fogjuk védeni a csalást vagy a visszaélést, de a saját átvilágításunk és nem a Kehi jelentés alapján fogunk párbeszédet folytatni az Ökotárssal” – mondta Skarstein.

Ha a független vizsgálat mindent rendben talál, de a magyar kormány nem engedi, hogy az Ökotárs ossza el a norvég pénzeket, akkor nem fogják feloldani az eddig a kormányon keresztül kifizetett nagy pénzek folyósításának felfüggesztését. Így Magyarország 140 millió eurót fog elveszíteni – figyelmeztetett a diplomata.

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2014. november 07. 07:45
kalotaszeg [Hozzászóló kiszűrése] 2014. november 7. 00:31 De reménykedjünk, nemrég volt konzervatív kormányváltás Norvégiában is..." Tök mindegy! Ezek a konzervatívok annyiban konzervatívok, hogy halkan hallgatják Conchita Wurstot, de azért úgy hogy Soros is tudjon róla.
catalina9
2014. november 07. 07:43
hhonor [Hozzászóló kiszűrése] 2014. november 6. 23:33 Nem lehet elsődleges célunk, hogy a kormányunknak legyen igaza, mint ahogyan az sem lehet érdekünk, hogy a norvégok birtokolják az igazságot." Az Ökotárs MAGYAR szervezet, a magyar jog alapján működik. A magyar megállapításokat a norvégok cáfolhatják, szintén a magyar jog alapján. Na ezt nem vállalják.
Mich
2014. november 06. 23:49
Meglepően CINIKUS ez a norvég nő... amit mond az pedig azt jelenti, hogy ők nem tudják megváltoztatni azt a szerződést, amit Gyurcsánnyal kötöttek, és aminek értelmében Soros és az Obama-adminisztráció a Norvég Alapot használja PÉNZMOSÁSRA, amikor ballibes politikai csoportokat támogat Magyarországon. Ennyi.
Mich
2014. november 06. 23:39
Milyen "ügyesen" öszekapcsolja ATV Ági az "Ökotárs-ügyet" és a "kititiltás-ügyet"... Szerintem is van kapcsolat az amerikai-norvég korrupciós pénzosztás és az amerikai érdekekkel kapcsolatos amerikai rágalmazó kampány között - nevezetesen a Soros-Clinton-Obama bűnszövetkezet. Persze az ATV éppen a tényleges összefüggések elmaszatolásán fáradozik...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!