Kuncze és Demszky Tavaresszel emlékeztek 1956-ra

2014. október 23. 14:57

Még soha ilyen messze nem volt az ország a rendszerváltás óta 1956 céljaitól, mint most, mondta Kuncze Gábor a Budai Liberális Klub megemlékezésén. Az SZDSZ volt elnöke szerint akkor a magyarok hőstetteiről írt a világsajtó, ma viszont csak botrányokról.

2014. október 23. 14:57

„Köztársaságban élünk még? Európába megyünk még? 1956-ot és 1989-et követően velünk volt tele a világsajtó. Cikkeztek a magyarok bátorságáról, elszántságáról, szabadságszeretetéről, esetenként hősiességéről. Ma is tele van velünk a világsajtó. A vitáinkkal, a botrányainkkal, azzal, hogy szembemegyünk a demokratikus világgal. Ide jutottunk. Pontosabban ide juttattak minket” — fogalmazott Kuncze Gábor.

A Budai Liberális Klub Nagy Imre emlékháza előtti rendezvényén Demszky Gábor volt budapesti főpolgármester is megjelent, aki a liberálisok 12 fő követeléseit olvasta fel, köztük a Magyarországot elítélő Tavares-jelentés minden pontjának azonnali végrehajtását.

Összesen 179 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
narmer
2014. október 24. 14:36
Két redves, lejárt, kikopott, elfakult fa..kalap.Hess innen!
actually
2014. október 24. 12:27
Ezek miatt van kétharmad.- Amíg ők vannak, lesz is.
Kamcsatka5
2014. október 24. 12:07
Szólhatna valaki a gáti karcsibának,nagyon alkalmatlanok az itteni emberei, csak viszik a pénzt, a norvégot is
USsange
2014. október 24. 08:41
"Még soha ilyen messze nem volt az ország a rendszerváltás óta 1956 céljaitól, mint most, mondta Kuncze Gábor" Már megint a ballibek céljairól beszél... Igen '56-tal az volt a céljuk, hogy derékba törjék Magyarország fejlődését és kiirtsák a nemzet legjobbjait. Hiába volt a kommunista hatalom, a nép nem dőlt be nekik, de nem is lázadt, mert tudta, hogy öngyilkosság lenne a nyílt szembenállás. Emiatt aztán elterjesztették a gondolatot, hogy csak meg kell kezdeni a forradalmat és az Usa azonnal segít. Így küldték a magyarságot az '56-os vágóhídra, ahol hősök születtek, de mérhetetlen veszteséggel járt. Még most, 60 évvel később is nyomulnak a kommunisták. Erről beszél kunce, hogy most egy kicsit szarul állnak az '56-os céljaik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!