Kocsis: Tízmilliós kár keletkezett a Fidesz-székházban

2014. október 27. 12:52

Kocsis Máté a Fidesz Lendvay utcai székházánál tartott sajtótájékoztatón azt mondta: tízmilliós nagyságrendű lehet az a kár, amit a vasárnap esti internetadó-ellenes demonstráció után okoztak a székházat megostromló tüntetők. Kocsis leszögezte: az erőszak semmilyen vitának nem lehet rendezési módja.

2014. október 27. 12:52

A Fidesz nyitott minden vitára, a vandalizmus és az erőszak azonban semmilyen vitának nem lehet elrendezési módja – mondta Kocsis Máté, a kormánypárt kommunikációs igazgatója hétfői sajtótájékoztatóján, a Fidesz Lendvay utcai székházánál, ahol előző este, az internetadó elleni tüntetés lezárása után a tüntetők monitorokkal és más használt számítástechnikai eszközökkel ostromolták meg az épületet: ablakok törtek be, redőnyök szakadtak le és a kerítés egy részét is kidöntötték.

Kocsis Máté azt mondta, a székházban keletkezett kár mértéke tízmilliós nagyságrendű lehet, példaként említette a több mint húsz megrongált ablakot, a tönkretett redőnyöket és a kidöntött kerítést. Nyomatékosította: a Fidesz határozottan visszautasítja vitás kérdések ilyen elrendezési módját, és erre kéri azokat a politikai szervezeteket is, amelyek a háttérben jelen voltak. 

Közölte azt is: a rendezvény egyik szervezője, Gulyás Balázs – a Százezren az internetadó ellen című, az új közteher ellen szerveződő Facebook-oldal alapítója – „állításával ellentétben” a mai napig egy józsefvárosi önkormányzati intézmény felügyelőbizottságának a tagja szocialista delegáltként. Így a vasárnapi rendezvényt sem állíthatja be úgy, mint ha az nem politikai indíttatású lett volna - hangsúlyozta a Fidesz kommunikációs igazgatója, hozzátéve, Gulyás Balázs személyes felelőssége, hogy a rendezvény elfajulhatott. „Egy ekkora rendezvény megtartása igényel némi szaktudást a mozgalmi lelkesedésen túl” – jegyezte meg.

A rendőrség fellépéséről a kormánypárti politikus azt mondta: szerinte hatékonyan léptek közbe a rendőrök, hiszen ha nem így lett volna, jóval nagyobb kár keletkezhetett volna, durvább bűncselekmények is megvalósulhattak volna. Hozzáfűzte, az épületben tartózkodtak munkatársak, akikben „joggal alakult ki félelemérzet”.

Kocsis Máté a tájékoztatón egyúttal megerősítette: a Fidesz-frakció még hétfőn módosító indítványt nyújt be, kezdeményezve, hogy az internetadó maximum havi 700 forint lehessen, és azt a szolgáltatók ne háríthassák át az előfizetőkre. Kérdésre jelezte azt is, tudomása szerint Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a héten ismét egyeztet az internetszolgáltatókkal.

Azzal kapcsolatban, hogy Demszky Gábor volt SZDSZ-es főpolgármester is jelen volt vasárnap este a Fidesz-székháznál, a fideszes politikus azt mondta: ez Demszky Gábor személyes felelősségét is jelenti, hiszen „egyfajta mértéktartást az ő részéről elvárna az ember”. André Goodfriendnek, a budapesti amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivőjének az internetadó elleni tüntetésen való részvételéről Kocsis Máté úgy fogalmazott: az ügyvivőnek „szíve joga, hogy járjon-keljen a városban”, bár „diplomataként meglepő a jelenléte”.

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ángyán Páván
2014. október 27. 20:45
Adrián és Milán mindketten melegjogi aktivisták. Milán szerint minden meleg felelőssége, hogy tegyen azért, hogy elfogadóbb legyen a társadalom http://www.nlcafe.hu/csalad/20111203/melegnek_lenni__milyen_aron_vallalhato/ Nemtom, ki adta a Milánnak ezt a tanácsot, de félrevezette. Nem ez a legjobb módszer az elfogadás kiérdemlésére.
Ángyán Páván
2014. október 27. 20:38
Ki volt a részeg kurva, aki artikulátlanul üvöltött?
abraka
2014. október 27. 20:34
Nem tudok szavazni, nem fogadja az oldal a lájkot vagy unlájkot. Csak nekem nem lehet? Miért, azért mert én cigány vagyok? Vagy mi a bánat van, kedves mandíner.
S0ma
2014. október 27. 19:04
Simán ráterhelném a marhagulyásra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!