Fidesz: Kibújt a szög a zsákból

2014. október 21. 16:36

Az Országgyűlés Európai ügyek bizottságának fideszes elnöke szerint míg korábban a baloldal elrejtette arcát az EP baloldali pártjai mögé, addig most már „Gyurcsány Ferenc DK-elnök képviselői a támadáshoz a nevüket is adják”. Hörcsik Richárd szerint a keddi strasbourgi plenáris vita és a hétfői közmeghallgatás újabb támadás Magyarország ellen.

2014. október 21. 16:36

Az Országgyűlés Európai ügyek bizottságának fideszes elnöke az ország elleni újabb támadásként értékelte a magyarországi demokráciáról kedd estére szervezett európai parlamenti (EP-) vitát és azt a DK kezdeményezte közmeghallgatást, amelyet előző nap tartottak Strasbourgban a magyar médiahelyzetről. Hörcsik Richárd keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a magyarországi baloldalnak az a célja, hogy még egy kísérletet tegyen a magyar uniósbiztos-jelölt, Navracsics Tibor ellehetetlenítésére. A fideszes politikus szerint a magyarországi baloldal „módszere” idegen az EP-ben, és gyengíti a nemzeti érdekek képviseletét.

Az EP kedd esti plenáris vitájával kapcsolatban úgy fogalmazott: az európai liberálisok és szocialisták a magyar baloldali pártok ösztönzésére akarnak ismét foglalkozni Magyarországgal az EP plénuma előtt. Hörcsik Richárd ugyanakkor emlékeztetett, hogy az Európai Bizottság például az alaptörvény és a médiatörvény ügyében a rendelkezésére álló eszközökkel már „átvilágította” Magyarországot.

A Molnár Csaba és Niedermüller Péter DK-s EP-képviselők által a magyar médiaszabadság témájában szervezett hétfői rendezvényt a fideszes bizottsági elnök politikai showműsorként jellemezte, amely „nagyobb részt nem is a médiaszabadsággal foglalkozott”. „Jól mutatja a szervezők szándékát, hogy a másik felet, azaz Magyarország hivatalos képviselőit meg sem hívták” – tette hozzá.

Hörcsik Richárd szerint a strasbourgi események azt mutatják, hogy kibújt a szög a zsákból, hiszen „míg korábban a magyar baloldal elrejtette az arcát az EP baloldali pártjai mögé”, addig most már Gyurcsány Ferenc DK-elnök képviselői „a támadáshoz a nevüket is adják”.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
=nessuno=
2014. október 21. 22:53
Magyarország nem azonos a fidesz-kormánnyal!
GV0917
2014. október 21. 20:22
Molnár Csaba egy technikai eszköz Niedermüller mellett, egyben szinkron -hangja Gyurcsány Ferencnek Brüsszelben. Nevüket is adják cselekedeteikhez. Akinek a neve csak egy bóvli árú márkája, az annyit is ér, mint a gyurcsányi Köztársaság-Demokrata-Liberális-Unió-Egységes európai netán "csizmadia és kéjgáz"/Móra Ferenc novella./
komondor
2014. október 21. 19:00
Ha a fidesz így folytatja fletó megjön ötharmaddal:-)))))
potyka
2014. október 21. 18:15
Gyurcsány támad megint. Szerintem ő volt aki korrumpált is és rákente a talpig becsületes fityiszesekre, akik nem szívesen látott vendégek lettek az USA-ban. :DDDDDD Mocskos egy pali ez a fletó. :DDDDDDDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!