Élőlánccal tiltakozik a Városligetért a baloldal

2014. október 08. 14:52

Karácsony Gergely szerint elsődleges fontosságú, hogy a főváros első közparkját megőrizzék és a múzeumi negyed létrehozására szánt pénznek a töredékéből felújítsák. A baloldal zuglói polgármesterjelöltje azt mondta: a civilekkel együtt készek akár a saját testükkel is megvédeni a Városligetet.

2014. október 08. 14:52

Élőlánccal tüntetnek a Városliget megmaradásáért és az oda tervezett múzeumi negyed ellen a zuglói baloldali összefogást alkotó pártok pénteken délután – ezt Karácsony Gergely, a PM társelnöke, XIV. kerületi polgármesterjelölt jelentette be egy szerdai, budapesti sajtótájékoztatón. Az Együtt-PM politikusa elsődleges fontosságúnak nevezte, hogy a főváros első közparkját megőrizzék és a múzeumi negyed létrehozására szánt pénznek a töredékéből felújítsák.

Karácsony Gergely az atlatszo.hu keddi cikkére hivatkozva azt mondta, az Eiffel Palace „botrányos megvásárlásával kapcsolatosan” az a KPMG Tanácsadó Kft. készített „dicsőítő” tanulmányt, amelyik korábban 24,5 millió forintért egy másik anyagában a Városliget múzeumi negyeddé váló átépítését nevezte jól megtérülő beruházásnak. Hangsúlyozta, hogy ezt a Városligetről szóló tanulmányt többen is bírálták, például azért mert több tényezővel nem számol és azt sem elemzi, hogy milyen lenne a beruházás megtérülése, ha a múzeumi negyedet máshol építenék fel. Kijelentette, hogy a zuglói és a fővárosi önkormányzati választás egyik fő tétje a terület sorsa. Hozzátette: hajlandóak megmutatni a fideszes döntéshozóknak, hogy civilekkel közösen „készek vagyunk akár a saját testünkkel is megvédeni” a Városligetet. Bejelentette, hogy a rendezvényen Kukorelly Endre egykori LMP-s politikus és Kunhalmi Ágnes, a szocialisták budapesti elnöke is felszólal.

Utóbbi részt vett a sajtótájékoztatón és azt mondta, a Városliget ügye jól példázza a Fidesz akaratos, senkit és semmit figyelembe nem vevő politikáját. Azt firtatta, kinek áll érdekében, hogy elvegye és beépítse a főváros „egyik tüdejét”. Kunhalmi Ágnes kérdésre válaszolva azt mondta, nem hisznek annak a közvélemény-kutatásnak, amelyik szerint a baloldali pártok nem tudnak váltani Budapesten és a Jobbik lesz a második erő. 

A szocialisták fővárosi elnöke a közelmúltban készült kampányvideójukról egy kérdésre válaszolva azt mondta, az abban szereplő gyerekek nem kaptak gázsit, ők „barátok és párttagok” gyermekei. Leszögezte azt is, hogy kampányuk a jövőről és a jövő megváltoztatásának vágyáról szól. Kunhalmi Ágnes egy másik felvetésre nem akart olyan találkozásokba bocsátkozni arról, hogy melyik kerületekben számítanak biztos győzelemre. Annyit mondott, jó eséllyel indulnak ott, ahol tavasszal nyerni tudtak és szoros versenyre számít azokban a kerületekben ahol az országgyűlési választás során kicsi volt a különbség.

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Potymog
2014. október 08. 19:33
A Városligetbe ne építkezzenek! Nem kellenek újabb olyan borzalmasan ronda alkotások, mint az 1956-os rozsdáló emlékmű, meg a nem működő időkerék. Hagyják meg a régi és szép műemléki épületeket, és a növényzetet, hogy tudjanak a Budapestiek kisétálni, és a turisták gyönyörködni! A Városliget ne legyen biznisz!
várúr
2014. október 08. 19:31
Tévedtem. Schollander kommentárs nem nyugszik. Küzd, mint disznó a jégen. Netán személyesen maga Karácsony Gergő?
várúr
2014. október 08. 19:25
Különösen rossz ízlésre vall, hogy a tyúkmellű Karácsony saját testét ajánlgatja. Élő láncnak gyöngécske. A XII. kerületben bukott, Zuglóban ordasat fog taknyolni, a többi az idegorvos dolga.
Potymog
2014. október 08. 19:24
"Élőlánccal tüntetnek a Városliget megmaradásáért és az oda tervezett múzeumi negyed ellen a zuglói baloldali összefogást alkotó pártok pénteken délután" Ezzel biztos fognak szavazatokat nyerni. Ugyan nem reprezentatív adat, de csak olyan emberrel találkoztam eddig, akinek nagyon nem tetszik az ötlet a Városligetben való építkezéssel kapcsolatban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!