Ellenzi az Apollo Tyres beruházásának állami támogatását az LMP

2014. szeptember 09. 14:59

A párt szerint elfogadhatatlan, hogy környezetileg kockázatos beruházást támogat az állam. Az LMP ezen túl úgy látja: noha a Fidesz 2008-ban még ellenezte a beruházást, most kiderült, hogy a korábbi kormányokhoz hasonlóan a mostani kabinet is külföldi multik összeszerelő üzemeként képzelik el az országot.

2014. szeptember 09. 14:59

Az LMP elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány munkahelyenként 30 millió forinttal támogatja az Apollo Tyres „környezetileg kockázatos” magyarországi beruházását, a párt szerint a forrásokat a magyar kkv-szektor fellendítésére kéne fordítani. Az LMP társelnökei ezt kedden közölték az MTI-vel, emlékeztetve arra, hogy 2008-ban a Gyurcsány Ferenc által már bejelentett együttműködést még a Fidesz is ellenezte. 

A támogatás egyértelmű bizonyítéka annak, hogy nincs különbség a mostani és a korábbi kormányok gazdaságpolitikája között, mivel a Fidesz is külföldi tulajdonú multicégek összeszerelő üzemeként képzeli el az országot” – írták. Hozzátették: az elmúlt hónapokban újra bebizonyosodott, hogy ez a modell kudarcra van ítélve, a kormány stratégiai partnerei ezrével bocsátották el munkavállalóikat és az is kiderült, hogy az itt megtermelt profitjukat továbbra is szinte teljes egészében kiviszik az országból.

Az Európai Bizottság hétfőn jóváhagyta, hogy az állam összesen 95,7 millió eurós – megközelítőleg 29 milliárd forintos – regionális beruházási támogatást nyújtson az Apollo Tyres (Magyarország) Ltd. számára a gyöngyöshalászi gumiabroncsgyár felépítéséhez. Magyarország júniusban jelentette be, hogy 48,2 millió euró közvetlen támogatással, 2,8 millió euró foglalkoztatási támogatással és mintegy 44,7 millió euró adókedvezménnyel kívánja támogatni az új gumiabroncsüzem építését. A projekt keretében 442,2 millió eurós beruházás valósul meg.

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2014. szeptember 09. 18:54
ha ez a hír így szólna ..na akkor lenne értelme: Ellenzi az Apollo Tyres beruházásának állami támogatását az LMP......ezért felajánlák a munka helyett otthon ülőknek a saját jövedelmük dupláját havonta
kitiltott
2014. szeptember 09. 18:54
ha ez a hír így szólna ..na akkor lenne értelme: Ellenzi az Apollo Tyres beruházásának állami támogatását az LMP......ezért felajánlák a munka helyett otthon ülőknek a saját jövedelmük dupláját havonta
kzs2
2014. szeptember 09. 18:29
Van magyar gumigyár Magyarországon? Akkor miért gond, hogy mások munkát adnak és adót fizetnek Magyarországon? Ha monopolhelyzetben lévő szolgáltatások, vagy magyar kézben lévő üzlet ágat veszélyeztet a multi, akkor kell problémázni. Így csak a magyar beszállítóktól és munkahelyektől eshetünk el, felesleges körök ezek.
G.Tibor
2014. szeptember 09. 17:56
gyorsan egy békemenetet, meg kell védeni a gumigyármutyit..:-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!