Politikai nyomásról írt levelében a volt origós

2014. augusztus 22. 11:55

A 444 közölte Pethő András volt origós főszerkesztő-helyettes levelet, melyben arról írt a Telekom belső ellenőrzésének, hogy politikai nyomás van az Origón.

2014. augusztus 22. 11:55

Pethő András, az Origo felmondott főszerkesztő-helyettese a 444-nek elismerte, hogy ő írta a levelet a Telekom belső ellenőrzésének. A 444 által ismertetett levél szerint „rendszeresen érték politikai jellegű befolyásolási kísérletek az Origo szerkesztőségét. Ezeknek a kísérleteknek szerepük volt Sáling Gergő főszerkesztő mostani eltávolításában”. Pethő arról írt: „a befolyásolási kísérletek úgy történtek, hogy politikusok környezetéhez tartozó személyek kéréseket fogalmaztak meg a Magyar Telekom menedzsmentjének egyes tagjai számára, akik aztán ezeket a kéréseket több esetben utasításként továbbították az Origo Zrt. vezérigazgatójának”.

Sáling Gergő főszerkesztő viszont rendszeresen visszautasította a hozzá érkezett kéréseket a szerkesztőség függetlenségére hivatkozva.

Pethő szerint a legnagyobb konfliktust az általa a Miniszterelnökség ellen indított per jelentette, melyben Lázár János utazásainak részleteit firtatta.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ördöngös pepecselés
2014. november 06. 10:46
"a nép utálja a fideszt" ne általánosíts a csürhétek nem a nép
kamasuka
2014. szeptember 24. 11:50
Mi van? Már nem köti a szerződése? Vagy mégis van az a pénz? Bohócok!
Peter8811
2014. szeptember 20. 09:14
Tegyetek szert Euróra, S Induljon az Auróra! Tegyetek szert Auróra, S Induljon az Eu óra a baloldali Hősök terén! Idi mama legyen szirén! Elindítja majd a menést,jövést, Ha Kovács Laci bácsi adja le az első lövést!
luga
2014. szeptember 10. 19:49
Gyerekek, így működik a KAPITALIZMUS. A tőkések zsebe érzékeny. Leszarják az érző lelkű balliberális urakat, ha az ellenkezik az érdekeikkel!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!