Nándorfehérvári diadal, 1456 – itt a teljes animációs film

2014. július 23. 09:14

Dráma, izgalom, diadal: itt a nándorfehérvári videó hosszabb változata. A főbb szerepekben Hunyadi János, Kapisztrán János és Dugovics Titusz.

2014. július 23. 09:14

A hétperces változat után a hosszabb, közel húszperces animációt is bemutatta a Történelmi Animációs Egyesület a nándorfehérvári diadalról, melynek kedden volt az évfordulója. 

 

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
FOB
2015. július 22. 21:24
Gondolom a Magyar Történelmi Animációs Egyesületnek nem tiszte, hogy monumentális rajzfilmeket csináljanak, így dicséret illeti legalább a próbálkozásért. Ki-ki döntse el, hogy sikerült-e. Nekem akkor sem tetszik sem a külcsín, sem a belbecs. Még a Minecraft-tal játszó kölköm is elsírná magát a látványtól (kis költői túlzással). A szöveg meg szájbarágós kisiskolás, mert gondolom nekik készült elsősorban. Itt meg meglett emberek és talán sokat látott férfiak és hölgyek ájuldoznak egy oktatófilmtől! Az ész megáll és támolyog!
FOB
2015. július 22. 21:17
Úgy látszik még egy rendes animációs filmet sem tudunk (mi magyarok) csinálni az egyik legnagyobbra tartott történelmi tettünkből. Nem tudom, Ti melyik filmet néztétek, de amit én láttam az szánalmas. A Nepp József becsukott szemmel, bal kézzel, rossz időjárási és nehéz terepviszonyok között ezerszer különbet csinál. Igénytelen, vacak, méltatlan a témához 2015-ben, de még 2005-ben is az lett volna. Egy fél stadion árát azért elkölthetnének egy rendes filmre (akár animációsra, akár kosztümösre) jobban erősítené a nemzettudatot, mint egy békemenet. Nem kell egy halivúdi produkcióra gondolni, elég ha megüti a még a múlt évezredben készült lengyel Tűzzel-vassal szintjét. Gondolom az magyar olimpia után erre is lesz pénz.
szamárfül
2014. július 24. 13:39
ki tudja, mi hír a Hunyadi filmről? ez tavalyi hír http://mno.hu/grund/film-keszul-ban-mor-nagy-sikeru-hunyadi-sorozatabol-1170531 A regényorozatot elég jónak mondják amúgy.
szamárfül
2014. július 24. 13:23
drága Redakció, legalább írtatok volna egy sort Dugonics mellé, ha már kiteszitek címkébe, mindjárt zsidóbérenc libsi leszek, de tessék egy link arra hogy csak legenda, legalábbis a személye, a zászlós eset ettől még megtörténhetett az ostrom alatt: http://www.rubicon.hu/magyar/oldalak/1456_julius_21_dugovics_titusz_halala_a_legenda_szerint/ - lásd a cikk legvégét. Ugyan nem kérhető számon mindenkin, hogy járassa a Hadtört. Közleményeket, de ennyi év után már közismert ténynek kéne lennie, hogy Tituszunk csak a legendárium része. Nagyon helyesen még a film sem említette a nevét. Egyébként meg a "szent ember" J.Capistran szerzetes-inkvizítorra jobban illik a fanatikus név: "Zsidók ostora. Kapisztrán Jánost, a hitbuzgó szerzetest neveztek így egykorú hívei." "Kapisztrán prédikációs körútját német és lengyel földön pogromok sora kísérte." Remek kis boszorkányégetések előimádokozója volt, és pl. éppen ezt a csatát megelőző projektje, még a csata előtt, Galíciában éppen egy zsidó pogrom levezénylése volt... Hiába, tarka, bonyolult világ volt ez a középkor. pl. http://www.hhrf.org/schola/dok_tar/magyar/tort/capist_m.html http://www.historia.hu/archivum/2007/0701_08.htm
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!