Az önálló Testnevelési Egyetemről dönthet a Ház

2014. június 30. 07:13

A parlament hétfői ülésén egyebek mellett módosíthatja a nemzetiségi választások szabályozását, illetve dönthet arról az oktatási csomagról is, amely lehetővé teszi az önálló testnevelési egyetem létrejöttét, illetve a kancellári rendszer bevezetését is.

2014. június 30. 07:13

A Ház ülése 13 órakor a közelmúltban elhunyt Hasznos Miklós volt KDNP-s országgyűlési képviselőre emlékezéssel kezdődik, majd a jobbikos Lukács László és a DK színeiben politizáló független Varju László veheti fel mandátumát. Mindkét politikus egy az Európai Parlamentbe távozó képviselőt vált: előbbi Balczó Zoltánt, utóbbi Molnár Csabát.    

A napirend előtti felszólalások után azokról a törvénymódosításokról dönthet az Országgyűlés, amelyeket a magyarországi nemzetiségek bizottsága javasolt a nemzetiségi választásokkal összefüggésben. Az ezt követő interpellációk, azonnali kérdések és kérdések után a parlament összevont vitát folytat majd arról az oktatási törvénycsomagról, amely például a kancellári rendszer bevezetését és a testnevelési egyetem önállóvá válását tartalmazza. Mivel a képviselők kivételes eljárásban tárgyalják a kormányzati előterjesztést, a vita után döntenek is róla.

A parlament nyári rendkívüli ülésszaka pénteken folytatódhat, amikor öt törvényjavaslat, egy pénzügyi tárgyú és a sportfogadást érintő fideszes törvénymódosítás, a bankszanálással összefüggő javaslat, a kormányzati szerkezetalakítással kapcsolatos előterjesztés, valamint a földtörvény módosításának elfogadása várható.

A házelnök előzetes napirendi javaslata nem tartalmazza, de a Fidesz korábban közölte, mihamarabb tárgyalni kívánják a kormány devizahitelesek megsegítését célzó törvényjavaslatát.

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2014. június 30. 20:57
Azt sem teszik hozzá, hogy van egy módosító javaslat is, mely szerint nem kell a TF rektorának tudományos fokozat. Hogy Mocsai megkaphassa az állást.
plpbb
2014. június 30. 20:54
A budapesti komoly egyetemekre nézve tök gáz ez az egész TF. A Schmitt-ügyben ők is vastagon sárosak, a diplomáik hitelességét tették nevetségessé országos szinten. Az, hogy Magyarországon futballból doktor lehet valaki, eleve kész röhej, de mondjuk a botrány után szerintem örüljenek hogy egyáltalán egy tényleg nagy nevű egyetem egyik karja lehetnek.
Zokni
2014. június 30. 20:01
Ugye azt nem teszik hozzá, hogy állítólag Orbán újabb hóbortja 18 mrd-ba kerül a felsőoktatási büdzsének.
BőröndÖdön
2014. június 30. 10:42
Így,így csak igazodni a felcsúti kisember álmaihoz...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!