Az ÁSZ-hoz fordul az Együtt-PM a pártok költései miatt

2014. június 07. 11:40

Az Együtt-PM az Állami Számvevőszékhez (ÁSZ) fordul a pártok kampányköltései miatt. Szerintük egyes pártok százmilliós nagyságrendben síbolták el az adófizetők pénzét a választási kampányban.

2014. június 07. 11:40

Az Állami Számvevőszékhez (ÁSZ) fordul az Együtt-PM egyes pártok kampányköltései miatt – tájékoztatta a pártszövetség. A pártszövetség „felháborítónak tartja a kamupártok kamubeszámolóit”, szerintük a Fidesz „által írt választási törvény”, különösen pedig a többes ajánlás bevezetése lehetővé tette „a kamupártoknak, hogy százmilliós nagyságrendben síbolják el az adófizetők pénzét” az áprilisi országgyűlési választási kampányban.

Az Együtt-PM idézte több párt beszámolóját, amely szerint az Új Magyarország Párt csaknem 63 millió forintot költött üzemanyag- és szállásköltségekre, több mint 42 milliót reklámfilmre. Az Új Dimenzió Párt 65 milliót benzinre és hotelszámlára, 41 milliót reklámfilmre, „a még nevét is mástól csenő Együtt 2014 Párt” benzinre csaknem 60 milliót, míg reklámfilmre, és egyéb reklámanyagokra 23 milliót fordított.

Az ellenzéki pártszövetség szerint felmerül a gyanú, hogy az említett költségek esetleg nem valósak, hiszen ezek a pártok „nem készítettek kampányfilmeket, vagy ha igen, akkor azokat alaposan eldugták”. Plakátjaikat is alig néhány helyen lehetett látni, aktivistáikkal pedig senki sem találkozott a kampány során - írták.

A közlemény szerint az Együtt-PM korábban már az ÁSZ-hoz fordult ezen pártok kampányköltéseivel kapcsolatban. Akkor a számvevőszék azt válaszolta, hogy az Együtt-PM „valószínűsítse a jogsértést”. „Ezt most megtesszük, és ismételten a hatósághoz fordulunk a kamubeszámolók miatt” – közölték.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2014. június 08. 19:49
Jól van Együtt 2014-PM! Először vala a KÁOSZ azaz a MASSZA,meg az ISTEN. Majd megjelent S.GY. és Ch.G.velük együtt az Együtt rendelkezésére a KASSZA meg az ISTEN! A végén semmi sem sikerült, de mi lesz holnap, ebben a sorrendben? -Nem kis trágár, hétfő lesz holnap! Aztán NEVEK! Itt is először volt az EGYÜTT 2014. Aztán jött az EGYÜTT-PM Majd az ÖSSZEFOGÁS. Ezután a KORMÁNYVÁLTÓK PÁRTJA! Ami ugyan kissé visszafelé sült el mert nem a Fidesz-KNDP ment bele tönkre, hanem az MSZP! Sikerült rekord magasra pisilni, de túl gyorsan szaladtatok a cél alá és így ti is pisisek lettetek!
kjkj945
2014. június 07. 13:50
http://valasz.hu/itthon/az-uj-kormanynak-nem-lesz-ideje-kiserletezni-44750/ A politikába a hét elején visszatért Bajnai Gordon Haza és Haladás Alapítványát a Hillary Clinton háttér-agytrösztjének mondott a Center for American Progress szponzorálja és most akkor elszámolnak???
koronaszepe
2014. június 07. 13:41
Az ÁSz és a Fidesz nem akarja kivizsgálni, nem is fogja. Ezt az állam elkönyveli "alkotmányos költségként". Ennyit megért az újabb "fényes" győzelem. Smuck Andor vajon mennyivel futott?
Hardrada
2014. június 07. 13:37
Itt senkit nem zavar, hogy Zuschlagék és egyéb kétes körök ajánlószelvények másolásával országos listákat tudtak állítani kamupártokkal, és több száz millió forintra lenyúlták a költségvetést?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!