Kémkedéssel gyanúsíthatják Kovács Béla jobbikos EP-képviselőt

2014. május 15. 07:59

A Legfőbb Ügyészség kezdeményezte Brüsszelnél Kovács Béla jobbikos EP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztését, az EU intézményei ellen való kémkedés gyanúja miatt – értesült a Magyar Nemzet. Az ügyészség a nyomozás tényét megerősítette, de azt nem árulták el, valóban kémkedésről van-e szó.

2014. május 15. 07:59

A Magyar Nemzet úgy tudja, a Moszkva iránt erősen elkötelezett jobbikos Kovács Béla ellen az Alkotmányvédelmi Hivatal tett feljelentést. A lap szerint az ügyészség az EU intézményei ellen való kémkedés miatt nyomoz és kezdeményezte az EP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztését. Ez utóbbit az ügyészség meg is erősítette, azonban arról nem adtak pontos tájékoztatást, hogy milyen bűncselekmény miatt folyik a nyomozás, csak annyit közöltek: súlyos, kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő cselekményről van szó.

Kovács Béla elnöke az  európai szélsőjobboldali pártokat tömörítő AENM-nek, amelyről Brüsszelben azt gondolják, hogy orosz irányítás alatt áll – írja a lap. Kovács egyébként a harmadik, befutó helyet foglalja el a Jobbik EP-listáján.

Összesen 385 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
forsteandretredjemann
2014. május 16. 10:28
Teljesen privát meglátásom szerint: 1. Újság írta meg a dolgot, aminek izomból azért nem hiszek, mert újságírók írnak bele, akik pusztán pénzért hazudnak tapasztalataim szerint. 2. Csak politikai haszon van a dolgon, ami miatt még kevésbé hiszem a dolgot. A politikus szintén pénzért illetve hatalomért hazudik, számomra valahol az újságíró szintjén vagy inkább az alatt van. 3. Nem igazán tudom már értelmezni az árulás/hazaárulás fogalmát, mert a politikusi garanitúra többsége többségét a német birodalom (EU) pénzeli. Ez a példány talán már nem fért oda a birodalmi pénztárcához, odaállt hát az oroszhoz. Ifjú koromban a többség a szovjet pénztárcán lógott, és az volt a hazaáruló aki a német pénztárcára csatlakozott. Aztán hipp-hopp fordult a dolog. 4. Ha tényleg kém lenne a pali, és ez már annyira köztudott, hogy egy mezei újságíró megírja, akkor a szakszolgálataink egy tál pörköltet nem érnek - mert nem vették észre előbb vagy leállították őket. A mai világban a digitális szellentéseink vastag nyomot hagynak utánunk, sokkal könnyebb bárkit megfogni, mint mondjuk 30 éve. 5. Ha tényleg orosz kém lenne a pali akkor ezt a szakszolgálatok tutti kiszúrják, és nem lebuktatják, hanem megpróbálják beszervezni dezinformációra felhasználni. A meggyőzésnek számos eszköze van a klasszikus arcátalakítástól a némileg humánusabb krokodilcsipesz-here-áram módszeren át a pszichoterror "hazavisszük helyetted a gyereket az oviból és felhívunk" stb. megoldásokig. Esetleg meg lehet az alanyt zsarolni azzal, hogy elmondják az újságnak és akkor kampec a politikusi karriernek. 6. Szóval - ha tényleg kém a figura ÉS mindezt az újság előbb tudta meg mint a szakszolgálatok; - VAGY politikai okokból nem hagyták kibontakozni a szakszolgálatokat és inkább az újsággal íratták meg; Akkor igen-igen nagy baj van ebben az országban, mert fontosabb a hazai politikai szarkavarás egy többség számára irreleváns és a birodalomban teljesen súlytalan gitegyleti választás miatt, mint betartani az Oroszoknak. Én inkább azt hiszem, hogy simán csak oroszok pénzelik az illetőt - ami az ő egyéni szociális problémája - de sem a KGB-t sem a magyar szakszolgálatokat, sem a hazai politikusokat nem tartom ennyire kispályás kreténnek.
Ángyán Páván
2014. május 15. 22:36
Górcső alá helyezik Kovács Béla jobbikos EP-képviselő beregszászi irodáját 2014-03-17 07:24 Ukrán, magyar és európai hatóságokhoz fordul Beregszász önkormányzati képviselőinek egy csoportja annak tisztázása érdekében, hogy törvényesen működik-e a városban Kovács Béla EP-i képviselő irodája. Szal nem a Fidesz.
Ángyán Páván
2014. május 15. 22:30
„Kovács Béla Krímben tett nyilatkozatai és az úgynevezett „népszavazás” melletti kiállása jelzi, hogy ki pénzeli a képviselőt és talán a pártját is. Már hagyománnyá vált, hogy a Jobbik március 15-e után „felröppent valamilyen kacsát” az ukrán fél számára” – írta hétfőn a karpatnews.in.ua kárpátaljai hírportál, utalva arra, hogy szerinte a magyarországi iskolásokat tavaly március 16-án Ungváron ért inzultust a Jobbik szervezte. A híroldal azt állítja, Kovács „európai léptékű provokatőr”, aki a baloldalnak dolgozik, így felmerül vele kapcsolatban a kérdés, hogy mit keres egy nacionalista pártban. Az írás szerint vannak arra utaló jelek, hogy Beregszászon is provokáció készül, ezért objektív szükségszerűségként vetődik fel, hogy a város lakóinak a nyugalma érdekében be kell zárni Kovács Béla irodáját, őt magát pedig nemkívánatos személlyé kell nyilvánítani Ukrajnában. http://webradio.hu/hirek/kulfold/ukran_valsag__jelkepesen_lepecseteltek_kovacs_bela_jobbikos_ep-kepviselo_irodajat_beregszaszon A kurva nénikédet rángasd háborúba.
Ángyán Páván
2014. május 15. 22:28
Ukrán, magyar és európai hatóságokhoz fordul Beregszász önkormányzati képviselőinek egy csoportja annak tisztázása érdekében, hogy törvényesen működik-e a városban Kovács Béla jobbikos európai parlamenti képviselő irodája – adta hírül vasárnap a zakarpattya.net.ua kárpátaljai hírportál. A híroldal szerint a Kárpátalján befolyásos Egységes Centrum (JC) párt képviselői beadvánnyal fordulnak az ukrán nemzetbiztonsági szolgálat (SZBU) és az Európai Parlament vezetéséhez, valamint Magyarország Külügyminisztériumához, hogy vizsgálják meg, törvényes alapon működik-e Kovács Béla európai parlamenti képviselő ügyfélfogadó irodája Beregszász központjában. A kárpátaljai ukrán médiában vasárnap nagy visszhangot kapott, hogy Kovács Béla jobbikos EP-képviselő szombaton Szimferopolban úgy nyilatkozott a sajtónak, a Krím státusáról rendezett népszavazás megfelel a nemzetközi előírásoknak. A Magyarországgal szomszédos ukrajnai megye hírportáljai egyaránt emlékeztettek arra, hogy Kovács korábban kiállt a kárpátaljai magyar autonómia mellett, feltételül szabva annak létrehozását Ukrajna és az Európai Unió közötti – tavaly novemberre tervezett – társulási szerződés aláírásához. Egyes ukrán hírportálok azt állították, hogy "Kovács a krímihez hasonló forgatókönyvben gondolkodik Kárpátalját illetően a Jobbik Nagy-Magyarország visszaállítását célzó projektjében". MTI – alfahir.hu Ezt igy most hogy?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!