Az oroszok elzárták csapot: állítólag nem az ukrán válság miatt

2014. május 06. 08:49

Tulajdonjogi vita miatt leállította az Ukrajna – és így Magyarország – felé történő gázolajszállítást az orosz Transznyefty. A társaság munkatársa cáfolta, hogy a gázolajszállítás leállításának köze lenne az ukrajnai válsághoz. A Mol szerint az intézkedés magyarországi olajtermék-ellátás biztonságára és folyamatosságára nincs hatással.

2014. május 06. 08:49

Az orosz Transznyefty elzárta az Ukrajna felé vezető csővezetéket és nem szállít gázolajat Ukrajnába, így Magyarországra sem. A cég munkatársa cáfolta, hogy az intézkedésnek köze lenne az ukrán válsághoz, mint mondta: a csővezeték tulajdonjogára vonatkozó viták állnak a háttérben – írja az Index.

A Mol szóvivője az MTI-nek azt mondta: a csővezeték elzárása a magyarországi olajtermék-ellátás biztonságára és folyamatosságára nincs hatással.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2014. május 06. 11:14
"Az oroszok elzárták csapot..." .......... Majd Martonyi pótolja!
ciprióta
2014. május 06. 10:19
a helyzet sajnos fokozódik és sulyosabb,mintsem gondolnánk. Az ukránok nem hajlandóak a felemelt gázárat fizetni putleréknek és nemzetközi birósághoz fordultak, a pert pedig meg is nyerhetik. Addig azonban az orosz fél a szokásos szarozást folytatja, politikai alapon kivánja a gázt árusitani, kit mennyire szeret...DDDD. Csakhogy jelen pillanatban az európai gázszállitások fele az ukrán rendszeren keresztül folyik és ez csak két-három éven belül változhat. Ha pedig mégis megépül a Nabucco és abba Irán is belép a törökökkel, nos akkor a világ legolcsóbb gázával ugy picsán rugják putlert,hogy beledugul a saját szarába.
VakzKommondor
2014. május 06. 10:16
Ha nincs hatással az ellátásra, akkor eddig minek jött rajta gázolaj? Viccből? Fölvettek egy fideszes kommunikációs "szakembert", vagy ez hogy? Az is lehet, hogy nem nem fizetnek, csak nem adják oda a számla ellenértékét? Ravaszdi..
magnamater
2014. május 06. 10:08
Várható volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!