Pelczné a Fidesz EP-listavezetője

2014. április 10. 11:21

Elfogadta a Fidesz országos választmánya a párt EP-listáját. Pelczné Gáll Ildikót Szájer József és Tőkés László követi. A negyedik helyen Deutsch Tamás, az ötödiken Gyürk András áll.

2014. április 10. 11:21

Jóváhagyta a Fidesz országos választmánya a párt EP-listáját. A sorrendet még nem közölték hivatalosan, de Kövér László az Origo-nak megerősítette az első öt helyet: 

1. Pelczné Gáll Ildikó
2. Szájer József
3. Tőkés László
4. Deutsch Tamás
5. Gyürk András

Kövér azt is elmondta az Origo-nak: azért Pelczné áll az első helyen, mert a Fideszben hagyomány, hogy az egyik alelnök vezeti a listát.

Az első 10-12 hely számít biztos befutónak, ahol a határon túli területek képviselői is helyet kapnak. Így például Tőkés László harmadik lesz a listán. A lista első öt indulója jelenleg is EP-képviselő.

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ouroboros
2014. április 10. 19:22
Elég gáz, hogy a listavezetőnek feudális neve van.
na még ez is
2014. április 10. 13:24
ez a Pelczné majdnem van annyira buta, mint kiflicsücsök gabika, pedig aze gy igen komoly szint...
medve
2014. április 10. 13:09
Megnéztem: Gál Kinga 6., Schöpflin György 7. Ezek erős nevek.
medve
2014. április 10. 13:02
Itt az első Fideszes gesztus: nyitás a nők irányába:-) DT-t én annyira nem bánom, nem ír rosszakat. Tőkést elfogadom, ám állapítsuk meg: nem mert otthon indulni. Ezzel a lépésével kivonult önként az erdélyi magyar politikából. Mindentől függetlenül én Szájert tettem volna az első helyre, megérdemli, az EP-ben komoly politikus. Gyürk András a Fidesz egyik legértelmesebb politikusa. Gál Kinga hányadik a listán? Ha lesz vajdasági vagy kárpátaljai jelölt, két, nem EU-tagállam politikusát visszük be. Ennek jobban örülök, mint Tőkésnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!