Fidesz: Nálunk csökkent a legjobban a munkanélküliség az EU-ban

2014. április 01. 15:50

A Fidesz szerint Magyarország jobban teljesít a munkanélküliség elleni küzdelemben, mint a Gyurcsány-korszakban és mint más európai országok általában. Ezt a nagyobbik kormánypárt az Eurostat adataira reagálva közölte, miszerint 2013 és 2014 januárja között csaknem három százalékkal csökkent a munkanélküliség Magyarországon.

2014. április 01. 15:50

A Fidesz közleménye szerint Magyarországon csökkent legnagyobb mértékben a munkanélküliség az Európai Unióban, az Eurostat számításai szerint is egyetlen év alatt, 2013 és 2014 januárja között 11,2 százalékról 8,3 százalékra.

Az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat kedden azt közölte: nem változott februárban az euróövezeti munkanélküliségi ráta, a várt emelkedés nem következett be. A legnagyobb mértékben Magyarországon csökkent éves összevetésben a mutató az Európai Unióban.

A Fidesz szerint bizakodóak lehetnek, hiszen 22 éves csúcson van a foglalkoztatás, több mint 4 millióan dolgoznak és az ország tartós növekedési pályára lépett. A gazdasági növekedés, a foglalkoztatási programok, a Növekedési Hitelprogram és az új uniós fejlesztési források segítik a hazai vállalkozásokat abban, hogy már az idén is tovább erősödjenek, és további munkahelyeket teremtsenek – sorolták.

Rámutattak: a vasárnapi választás tétje, hogy „haladunk ezen a reményteli pályán, vagy visszatérünk a Gyurcsány-korszakba, amikor a munkanélküliség megduplázódott”. Azt írták: csak az erős többség képes a további munkahelyek teremtésére.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Anti Komcsi
2014. április 02. 02:53
A szocialista tolvajmilliárdosok és mutyizó szavazóik lenézik a közmunkásokat. A náci jobbik kinyírná őket. Majd "rohannak" rátok szavazni. Muhaha
Anti Komcsi
2014. április 02. 02:50
Imádom látni hogy nyüszít és vonaglik a maffiahaloldal és náci jobbik. Bizony ezek sziklszilárd adatok, akárhogy ajvékoltok, az EU ban Magyarországon csökkent legnagyobb arányban a munkanélküliség. A proliknak és náciknak 4 nappal a választások előtt sincs programja, hitele és botrányba nem keveredett miniszterelnök jelöltje. Muhaha
tabakur
2014. április 01. 22:29
Ok Fidesz nálunk csökken legjobban a munkanélküliség. Bravó! hogy csináltátok? Ha az igaz,hogy 2013ban 1,1%-os növekedés volt márpedig az annyi. Akkor az a sok munkába állt ember mi a faszt dolgozott,hogy számottevően nem nőt a GDP. Mondjuk 3%-al? Ekkora növekedésnél általában a cégek nem vesznek fel új embereket mert a termelékenységi tartalék bőven fedezi a kapacitás igényt. Az is igaz,hogy az osztrákoknál már négyszer annyian dolgoznak mint 2010-ben. Lehet,hogy ott is Orbán teremti a munkahelyeket?
=nessuno=
2014. április 01. 18:47
Iparszerű statisztikahamisítás. Télen is megtartották közmunkásokat szorzótáblát tanulni, hogy foglalkoztatásban maradjanak. Akinek egy csöpp esze maradt, átlát az egészen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!