Kivezetné a lakáscélú devizahitel-szerződéseket a Fidesz

2014. március 17. 13:42

Gulyás Gergely hétfőn kijelentette: teljes egészében kivezetnék a piacról a lakáscélú, jelzálogalapú devizahitel-szerződéseket.

2014. március 17. 13:42

Ha a Fidesz marad kormányon, teljes egészében kivezeti a piacról a lakáscélú, jelzálogalapú devizahitel-szerződéseket – jelentette ki Gulyás Gergely, a Fidesz országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatóján. Az Alkotmánybíróság (Ab) hétfőn a devizahitelekkel kapcsolatos alaptörvény-értelmezésében azt mondta ki, hogy törvénnyel módosíthatók korábban megkötött szerződések, ám ebben az esetben is figyelembe kell venni minden fél méltányos érdekeit, a megváltozott körülmények között is érdekegyensúlyra kell törekedni.

Gulyás Gergely a Fidesz nevében üdvözölte az Ab határozatát, amely szerinte világos felhatalmazás arra, hogy a törvényhozó mit tehet a következő parlamenti ciklusban. Hozzátette: álláspontjuk szerint a mostani Ab-döntés után a Kúriának nincs oka tovább várni az egyoldalú szerződésmódosítás és az árfolyamrés ügyében.

A KDNP is üdvözölte a döntést. Emlékeztettek: a devizahitelesek pereiben a polgári bírósági döntések már rámutattak arra, hogy miként változtathatók meg egy szerződés rendelkezései, ha olyan körülmény áll be, amely valamelyik fél lényeges jogos érdekét sérti. Jelezték: amennyiben a jobbközép erők kapnak lehetőséget a kormányzásra az új parlamenti ciklusban, azt a munkát folytatnák – az igazságosság elve mentén –, amellyel eddig is devizaadósok százezreinek terhein enyhítettek.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2014. március 17. 16:23
Megint a hitelesek b@xnak rá. Már nem sokáig tudja az állam ilyen szar szinten tartani a forintot. Hát gyorsan rögzíteni kell a tartozást.
silvester
2014. március 17. 15:59
Hogyan is egy par agyament kommentelo,mirol is van szo.A kormany a torvenyeket betartva tette eddig is a dolgat,sokaknak segitett.Keszpenznek veheto,hogy igerteit ezek utan is,mint tette eddig is megtartja.Most ,mar Nem lehet akadalya,hogy azt be is tartja.Az egyetlen akadaly talan a balfaszok es azokat segito a ven Zombi szavazok lehetnek,a volt munkasorok,kadari kommunistak.A hirek szerint azonban nincs a osszafosoknak eselyuk az aprilis 6-i valasztas megnyeresere.Igy legyen es tovabb mehet az Orszag a Bekes,Boldogabb Jovo fele.A huhogok meg csak hadd huhogjanak a sotetseg melyen.
Csigorin
2014. március 17. 14:30
Eleve be se kellett volna vezetni, es fellendult volna a berlakaspiac.
hazug politikusok
2014. március 17. 14:17
2011.-ben megszűnt a deviza hitelezés Magyarországon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!