Navracsics: A baloldal igazi listavezetője Gyurcsány Ferenc

2014. február 16. 09:18

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában kifejtette: azt látja, hogy a rezsicsökkentést a baloldal „sem kiköpni, sem lenyelni nem tudja”, az ellenzéki összefogás listavezetője pedig valójában Gyurcsány Ferenc lett.

2014. február 16. 09:18

A közigazgatási és igazságügyi miniszter elmondta: nehéz követni az ellenzék logikáját, hiszen miközben azt mondják, hogy szerintük nem a rezsicsökkentés a megoldás az emberek gondjaira, illetve rontja a szolgáltatások minőségét, azzal támadták a kormányt, hogy csak most csökkenti a költségeket.

Ösztönei, hagyományai és kötődései alapján a baloldal valószínűleg kiköpné a rezsicsökkentést, ugyanakkor azt is tudja, ha valóban a baloldali érzelmű szavazókat akarná képviselni, akkor le kellene nyelnie – fogalmazott a politikus.

A miniszter beszélt arról is, hogy bekövetkezett az, amit várni lehetett: a baloldali ellenzéki közös lista vezetője Gyurcsány Ferenc lesz. Formailag nem ő a listavezető, hiszen nem ő van az első helyen, de ő az, aki magához ragadta a kezdeményezést a baloldalon. Ő az, aki a baloldal számára meghatározza a témákat - mondta.
 
Navracsics Tibor az április választások kapcsán közölte: arra készülnek, hogy minden választópolgárt megkeresnek, aki érdeklődik az elképzeléseik iránt. „A választást csak akkor nyerhetjük meg, ha meggyőzzük a magyar választópolgárokat arról, hogy ez a kormányzati politika sikeres, ez a kormányzati politika kivezeti Magyarországot a válságból és erőssé teszi” – mondta.
 
A Sándor-palotánál múlt vasárnap történt eseményekre reagálva azt mondta: az „ostrom”, az erkélyre mászás, a zászlók elvitele „politikai szempontból súlyos megsértése a magyar állam méltóságának”. (Múlt vasárnap délelőtt az Együtt-PM három aktivistája mászott fel a Sándor-palota erkélyére, és paksi bővítésről szóló népszavazást követelő transzparenseket helyezett el.)
 
A Simon-ügy kapcsán arról beszélt, hogy a Mesterházy Attila által 2010 óta egy ideig képviselt „megújulás politikája egyértelműen megtört baloldalon”. Az MSZP nem azt a megoldást választotta, hogy a megújulás jegyében nyilvánosságra hozza az ügy részleteit, és így határolódik el Simon Gábortól, hanem inkább megpróbál túllépni az ügyön, és megpróbálja eltussolni az egészet – mondta Navracsics Tibor.
 
A miniszterelnök-helyettes beszélt arról is, hogy a paksi bővítéssel kapcsolatos baloldali álláspont meglehetősen őszintétlen: az előző ciklusban a Paks mellett döntő országgyűlési határozatot az MSZP is megszavazta, most meg a politikusaik úgy tesznek, mintha mindig is Paks ellen küzdöttek volna, „pusztán azért, mert választások lesznek április 6-án”.
 
A miniszterelnök-helyettes szólt arról, hogy egy kormányzati politikának nemcsak szakmainak, hanem népszerűnek is kell lennie. A megélhetőségi költségeket az emberek és az önkormányzatok számára is elviselhetőbbé tevő kormányzati lépések népszerűek és szakmai szempontból is megállják a helyüket.
 

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
S0ma
2014. február 16. 23:22
Ja! Nálunk is van két pólus, csak nem republikánusnak és demokratáknak hívják őket. Az egyik szakadtnak adja ki magát, pedig csak műszakadt, pár illuzionistával az élen, a boldog kisdobosok lelki világának kedvéért.
DrFülig Jimmy
2014. február 16. 15:36
Addig lesz a böszme a fókuszban míg aztán vigasztalódhat a szekta azzal:negatív siker is siker...Böszme hitte még azt hogy kommunikációval boldogulhat,munka helyett.
DrFülig Jimmy
2014. február 16. 15:34
Tuggyuk még az ócsai gettóért is gyurcsányahibás.Mekkora baromnak kell ehhez lennetek mutyipincsik?!Roszatomajóatom se kutya persze.
nyugalmazott tanár
2014. február 16. 14:27
Aki ismeri a balliberális viselkedést, aki jól emlékezik az elmúlt két évtized történéseire, az pontosan tudja, hogy mindig olyanokat válogattak frontembernek, akikkel megalázhatják a magyar társadalmat. Ha pedig felerősödött a tiltakozás, a társadalmi ellenállás életre kelt, akkor véres bosszút álltak az embereken: a korábbiaknál is megalázóbb figurákat ültettek a nyakunkba. Egy pufajás hazaárulót titkos ügynök követett. Majd egy eszelős félőrült, aki után köztörvényes bűnözőt választottak. Az SZDSZ kiszavazása viszont olyan mérhetetlen gyűlöletet gerjesztett a magyar társadalommal szemben, amire most majd egy liberális hepmannel akarnak válaszolni. Ha jól megfigyeljük, hogyan készítik elő a terepet a liberális führer számára, akkor ez teljesen világos lesz. Kialakítanak róla egy visszafogott, megfontolt imázst, ellentétben a mesterségesen felkorbácsoló Gyurcsánnyal, a tehetségtelen Mesterházival és a közútálatnak örvendő Bajnaival. Ezt a liberális bérebncet fogják majd "nemzetmentőként" előhúzni a rejtegetett, titkos "kormányprogramjuk" végrehajtására, ami pedig az ország totális kiszolgáltatását fogja tartalmazni, ha lehetőséges kapnak rá. A nagy megbéjkéltető álarca mögé rejtett, valójában kiszolgáltató, idegen érdekeket kiszolgáló alattomos politikus sokkal veszélyesebb, mint a nyilt sisakkal ránk rohamozók. Minden eshetősérge fel kell készülnünk. Ezek nem kukoricáznak. Hatalmas gépezet dolgozik minden motdulatukon, minden szavukat, betanult szólamukat egész csapat formálja, alakítja. Az önvédelmünk nem nélkülözheti valamennyiünk aktivitását, részvételét. Soha idősszerűbb nem volt Kossuth felhívása: "Mindnyájunknak el kell menni" a választásra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!