Kósa elhatárolódott Ágoston Tibor holokausztra tett kijelentéseitől

2014. február 14. 14:16

Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere az önkormányzat nevében közleményében határolódott el pénteken a Jobbik helyi frakcióvezetőjének holokauszttal kapcsolatos kijelentéseitől.

2014. február 14. 14:16

Tiszteletben tartva az emberi méltóság és élet értékét, elhatárolódunk minden olyan kijelentéstől, amely kétségbe vonja a Holokauszt tényét, annak embertelenségét, és megkísérli történelmi súlyát, az azért vállalt felelősséget csökkenteni. Egyértelműen kijelentjük, hogy elhatárolódunk a Jobbik debreceni frakcióvezetőjének Holokausztra vonatkozóan tett méltatlan nyilatkozataitól” – olvasható Kósa Lajos MTI-hez eljuttatott közleményében.

Ágoston Tibor, a Jobbik debreceni önkormányzati frakcióvezetője, a párt országgyűlési képviselőjelöltje korábban egy nyilvános rendezvényen – az ő megfogalmazásában „szándékos nyelvbotlásként” – „holokamu”-ként, illetve „holokaszt”-ként említette a holokausztot.

Kósa Lajos közleményében emlékeztetett arra, hogy Debrecen Önkormányzata a Debreceni Zsidó Hitközséggel közösen a Holokauszt 70. évfordulója alkalmából emlékhelyet létesít a vészkorszak debreceni áldozataira emlékezve. A második világháború idején, a város szolgálatában álló néhány tisztviselő zsidó polgárok életét mentette meg, amelyért Debrecen város önkormányzatának képviselője 2001-ben a Yad Vashem Intézet által a néhai tisztviselőknek adományozott kitüntetést vehette át.

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szajzar1
2014. február 15. 01:29
A második támadási hullám az égő városból az Elba partjára menekülő tömeg ellen irányult. A 3-4 emelet magasságú romhalmaz miatt az utcákon közlekedni nem lehetett, és a pokolként lángoló városból az egyetlen kifelé vezető, gyalog járható utat az Elba partja jelentette. Gépfegyverrel lőtték az Elbába a nőket és a gyermekeket.
Szajzar1
2014. február 15. 01:29
Jól tesz Kóser Lajos hogy elhatárolódik mert valóban volt holo 1945.Február Drezda bombázása. Éjféli rémálom: elégették a város lakosait A rémálom február 13-án 22 óra 9 perc és 0 óra 55 perc között kezdődött el. Két hullámban 800 brit bombázó 400 000 gyújtó- és 4500 robbanóbombát dobott a városra. A bombáktól és a tűztől egész utcasorok omlottak össze, a védelmet keresők elevenen elégtek. A városban – épp úgy, mint a tízezrek életét követelő 1943. júliusi, hamburgi támadáskor – tűzvész tört ki.
historiker
2014. február 14. 20:19
Szép volt, Tibi!
tevevanegypupu
2014. február 14. 16:50
Huha..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!