Bohóc-ügy: számon kéri a rendőrséget az Együtt-PM

2014. február 08. 13:39

Arra kéri az Együtt-PM az országos rendőrfőkapitányt, vizsgálja ki: miért nem volt rendőri biztosítás Bajnai Gordon országjárásának hatvani állomásán, annak ellenére, hogy ellentüntetést jelentettek be a helyszínre.

2014. február 08. 13:39

A párt közleményében emlékeztet arra, hogy pénteken Bajnai Gordon országjárásának hatvani állomásán egy bohócnak öltözött, a festék miatt felismerhetetlen arcú férfi fenyegetően lépett fel az Együtt-PM vezetőjét váró polgárokkal szemben, közülük többeket inzultált, és csupán a testőrök fellépésének köszönhetően nem okozott sérülést Bajnai Gordonnak.

A bohóctámadást nem a Bajnai Gordont kísérő testőrök dolga lett volna megakadályozni, hanem a rendőrségé – mutatnak rá a közleményben, jelezve: a szervezők tájékoztatása szerint a helyben illetékes rendőri vezetők arra hivatkozva utasították el a rendőri biztosításra vonatkozó kérést, hogy az ellentüntetést annak szervezői a 72 órás határidőből kicsúszva jelentették be.

Az Együtt-PM Szövetség álláspontja szerint ez a jogszabályok téves értelmezése, sőt felveti politikai szempontok érvényesülését is. Sem az utólagos manipulációra, sem magára a támadásra sem nyílt volna tér, ha a rendőrség teszi a dolgát – hangsúlyozták. Álláspontjuk szerint egyértelműen rendőri mulasztás történt, amelynek haladéktalan kivizsgálását az országos rendőrfőkapitánytól várják.

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ciseaux
2014. február 09. 17:22
Még egy ok, hogy Bajnai ne mászkáljon ide-oda szabad lábon... Micsoda "atrocitás"! Csoda, hogy bajnai túlélte ezt a halálosan nevetséges semmit. http://www.youtube.com/watch?v=5dPiyXUNRwE Ha a rendőrségnek van egy csöpp esze, megkínálják a PM-et egy kávéval, adnak nekik egy papír zsepit, oszt egy "ne féljetek má' ennyire"-vel saját autójukon hazaviszik a támadást csodával határos módon "szörvájvör" rettegő offshore-milliárdost.
kitiltott
2014. február 08. 22:54
na most már aztán elég legyen ebből a szarkeverő bagázsból: Olvassátok fotelpartizánok! Erről ennyit : http://www.securifocus.com/portal.php?pagename=hir_obs_reszlet&i=32774 A listavezetők nem kérnek személyi védelmet a választási kampány idejére a belügyminisztertől. Bajnai Gordon külön testőrökkel járja az országot, korábban az egyik biztonsági embere a sajtó munkatársait lökdöste egy eseményen. Az exkormányfő azt állítja, nem fél, Nyírbátorba mégis testőrökkel érkezett. A tüntetők libákkal és táblákkal fogadták az épületnél, ahol az Együtt–PM Szövetség vezetője Mesterházy Attilával az egyéniben induló országgyűlési képviselőjelölteket mutatta be. Bajnai Gordon a baráti tüntetőkkel kezet fogott, közben a baloldali pártok ellen tüntetők énekeltek a politikusoknak. Az ellenzéki politikusra egy magáncég vigyáz, a belügyminiszter által felajánlott személyi védelemből nem kér az Együtt–PM vezetője. „Általában nem vagyok lelkes híve a kísérgetésnek. Manapság is csak igazán kiemelt, nagy létszámú rendezvényeken veszek időnként-esetenként igénybe kísérőket” – fogalmazott. A szocialisták elnöke testőrök nélkül jár, személyi védelmet ő sem kér a belügyminisztertől. Helyi kísérők segítenek neki. Nyírbátorban ki is takarták a Célpont egyik kameráját. Információnk szerint eddig egyetlen listavezető sem kért személyi védelmet a választási kampány idejére. van még kérdés Ildikó?
kjkj945
2014. február 08. 18:20
Miért jobboldalizol?? http://a.te.ervelesi.hibad.hu/ Keresgélj benne megtalálod!
kvantumfilozófus
2014. február 08. 17:58
Nehogy már a rendőrség téged kísérgessen a tyúkszaros kampányodra. Old meg magadnak, vagy maradj otthon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!