Behívatták az izraeli magyar nagykövetet

2014. február 13. 23:09

Behívatta az izraeli külügy a magyar nagykövetet, hogy kifejezzék a magyarországi antiszemita megnyilvánulások miatti aggodalmukat – írja izraeli híroldalak nyomán a hvg.hu.

2014. február 13. 23:09

A hvg.hu izraeli lapok nyomán arról ír: behívatta Nagy Andor tel-avivi magyar nagykövetet az izraeli külügyminisztérium. Izrael mélyen aggódik a magyarországi antiszemita incidensek és nyilatkozatok miatt, és komolyak a kétségei, hogy Magyarország hajlandó-e egyenesen és bátran foglalkozni a múltjával. Az izraeli külügy szerint jelek mutatnak arra, hogy újraírnák a holokauszt történetét, Horthy Miklós szerepét, miközben a kormány megengedő az antiszemita folyamatokkal szemben.

Az izraeli aggodalmak Szakály Sándor történész kijelentéseire, a Szabadság téri német megszállási emlékmű terveire és a Magyar Hajnal nevű radikális párt megjelenésére is kitérnek.

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2014. február 15. 08:56
Ja csak éledő antiszemitizmus? Azt hittem komolyabb a baj, már megijedtem, hogy az ügyvéd úr a sirató falat öntögeti vörös festékkel, vagy szarul pucolja a WC-ket.
szala
2014. február 15. 07:38
Ha a zsidók nem állnak le a folytonos provokációval és kárpótlásosdival, akkor könnyen kivívhatnak maguknak még egy holokausztot! Undorító, parazita népség!
Senye Péter
2014. február 14. 11:24
A lakosság számához viszonyítva Európában Mo-n (és Franciaországban) él a legtöbb zsidó. Az izraeli politikusok figyelmét vagy a zsidó származásúak védelme vagy kulturális/gazdasági hídfőállás kialakítása érdekében (a nagyobb Fro-ba mégsem köthetnek ilyen könnyen bele) 'érdemeltük' ki.
DFK
2014. február 14. 11:04
Akkor biztos, hogy jó úton járunk, ha Izrael tiltakozik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!