Vona Gábor: Az MSZP és a Fidesz fél a jobbikos külföldiektől

2014. január 26. 18:11

A Jobbik elnöke vasárnap délután Londonban kijelentette: a párt sosem fog olyan törvénytervezetet benyújtani, amely származásuk alapján tenne különbséget emberek között. A Jobbik programja a megélhetés, a rend és az elszámoltatás köré épül.

2014. január 26. 18:11

Vona Gábor a Hyde Parkban tartott gyűlésen kijelentette, ha a megélhetés, a rend és az elszámoltatás alapelvei mentén megfogalmazott Jobbik-program kormányprogramként megvalósul, akkor a most Nagy-Britanniában élő magyaroknak is lesz munkájuk otthon. A Jobbik elnöke elmondta azt is, hogy a párt semmiféle olyan törvénytervezetet nem nyújtott be és ezután sem fog benyújtani, amely származásuk alapján tenne különbséget emberek között – írja az MTI. 

Vona élesen bírálta a választási törvény azon elemét, amely nem teszi lehetővé a külföldön élő és dolgozó magyarok számára a postai szavazást az országgyűlési választásokon. Szavai szerint ennek az az oka, hogy „a Fidesz és az MSZP is fél” attól, hogy a külföldön élő magyarok nem rájuk, hanem a Jobbikra akarnak szavazni.
 
A pártelnök bejelentette azt is, hogy a Jobbik népszavazásra bocsátaná Magyarország EU-tagságának ügyét. Kijelentette: Magyarország „az Európai Unió nettó ráfizető tagja”.
 
Az Alfahír szerint Vona Gábor kijelentette, hogy a külföldre kényszerült magyarság Magyarország valódi, rejtett erőforrása. Olyan gazdasági helyzetet kell teremteni, hogy ne kelljen külföldön rabszolgaként dolgozniuk. Hozzátette, hogy Magyarországnak nem csupán a kulturális kapcsolatokat kell ápolnia, hanem gazdasági struktúrát kell teremtenie a külföldi magyarság számára. Megígérte, hogy ha a Jobbik választást nyer, akkor kormányzó pártként ezen célok mentén fognak dolgozni.
 
Vona Gábornak több komplikációval is szembe kellett néznie a brit fővárosban. A gyülekezőhely a London belvárosában található Holborn metróállomás volt, itt azonban a Jobbik-rendezvényre érkezőket ellentüntetők több száz fős csoportja várta. A brit antifasiszta szervezetek által a Facebookon szervezett ellendemonstráció résztvevői elállták a metróállomás kijáratait, és náciellenes jelszavakat skandálva távozásra szólították fel a Jobbik gyűlésére érkezőket. Az ellentüntetőket és a Jobbik-gyűlés résztvevőit rendőrsorfal és fémkordon választotta el egymástól, majd a rendőrség teljesen lezárta a metróállomást. 
 
Emellett az eredeti helyszín tulajdonosa visszavonta Vona engedélyét, így a pártelnök végül a Hyde Parkban, a Speaker’s Cornernél tartotta meg előadását. 
 
A rendőrség komoly jelenléttel biztosítja a demonstrációt, a Vona-előadásra tartó szimpatizánsokat biztonsági okokból nem engedték fel a metrómegállóból. A tüntetők mellett anticionista zsidó ellentüntetők is megjelentek a helyszínen, akik a cionista agresszió ellen tiltakoznak.
 

Összesen 284 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2014. január 27. 10:01
Hát az a helyzet ballibák, hogy Vona volt olyan erős, hogy NYÍLT VITÁT ajánlott Köves Slomónak az ANTISZEMITZMUSRÓL! Köves Slomó bátran kihátrált, hiába no, vita, érvek, tények, ezek olyan dolgok, amit erősen kerülnek a ballibák.
celkereszt
2014. január 27. 09:29
"A Jobbik elnöke elmondta azt is, hogy a párt semmiféle olyan törvénytervezetet nem nyújtott be és ezután sem fog benyújtani, amely származásuk alapján tenne különbséget emberek között" Igaz, csak nem Budapesten, hanem Londonban nem nyújt be, nem a pirézek ellen, csak a zsidók ellen.
ballada
2014. január 27. 06:47
Nem külföldre szaladni és ott keresetlen szavakkal illetni Orbánékat ,Vona ne tegyen úgy mint az mszp külföldön lejáratja az országot.Bajból kirángatott országgal akar igéreteket ,ne a más fáradtságos munkáján keresztül törekedjen ,talicska szarva kevés hozzá.Itthon elmondani amit akar magyarokat haza hívni .Vona 2010-be miért nem kapkodott a hatalomért,mszp-szdsz után tönkre tett gazdaságért,,jah most Orbánék mszp sok adósságát kifizette ,kikerültünk a deficit alól ,gazdaság beindul ,infláció kicsi ,kikerültünk a világpiacra,Orbánék a csődtől megmentették az országot,munkanélküliség fogy, rezsicsökkentés ,egészségügyi tanárok béremelése,nagyon sok jó tett van Orbán mellett ,Vona egyenlőre igérget,nagyon egy huron ekézi a kormányt az mszp ballibbel együtt.Parlamentben láttuk Dúró-Lampert páros hogyan támadták a kormányt ,egymás szájába adták a szót felváltva egy huron,,ugyhogy mi is sok viszás dolgot látunk a Jobbik körül ,nem elég magyarkodni és ezzel támadni durva kirohanásokkal.Mi van a sok megbújt mszpssel a jobbikban ,,Vonáék vissza hozzák az átkos rendszer embereit???Ásotthami dks összeborulás bizonytalaná tesz sok szavazót ,, szövetségese dk-mszpnek???Nagyon úgy tűnik a hatalom megszerzése az első...Vona jó lesz ha oda figyel a ballib koalícióval,,bajnaiék gyfék koalíción belül többségben lesznek vonát kigolyózzák,csak szavazatokért kell.Vona ne higgye hogyha koalíós lesz ballibbekkel hogy parancsolhat nekik,háttérbe szorítják
Felebarát
2014. január 27. 02:21
külfölditő' miért kéne félni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!