Rosszabbul élnek a családok az MSZP szerint

2014. január 10. 14:51

Kormos Kata szóvivő szerint a magyarok pesszimistábbak, mint valaha, és 80 százalékuk elégedetlen az Orbán-kormány munkájával.

2014. január 10. 14:51

Az MSZP szerint a családok többségének az életkörülményei és a kilátásai is romlottak. Kormos Kata szóvivő pénteki budapesti sajtótájékoztatóján a GfK Hungária adataira hivatkozva arról beszélt: az emberek a bőrükön érzik a romló életkörülményeket és a növekvő munkanélküliséget, 54 százalékuk pedig reáljövedelmének csökkenésére számít. Szavai szerint a magyarok pesszimistábbak, mint valaha, és 80 százalékuk elégedetlen az Orbán-kormány munkájával.

A 2010-es kormányváltáskor egy liter tej 195 forintba került, ma 243 forintba, egy kiló liszt 112-ről 146 forintra, egy kiló krumpli 126-ról 164 forintra drágult, míg a benzin literenkénti ára 315-ről 406 forintra nőtt – sorolta, megjegyezve: az Orbán-kormány miatt mára a középosztály is elszegényedett.

A szóvivő azt is mondta, hogy a Miniszterelnökséget vezető Lázár János a közelmúltban baráti társaságával tízmilliós fácánvadászaton vett részt. „Miközben devizahiteles családok tízezrei rettegnek otthonuk elvesztésétől, Lázár János és úri társasága egy lakás árát mulatja el egy hétvége alatt” – jelentette ki, hozzátéve: nem tudni, ki állta ennek költségét, de tavaly egy erdészet dolgozói levélben fordultak a kormányhoz azzal, hogy állami alkalmazottak, állami autókkal, munkaidőben, állami pénzen vadásztak.

Az MSZP kormányzása fájdalmasan fogja érinteni Simicska Lajos „polipszerű” cégbirodalmát, Mészáros Lőrinc felcsúti uradalmát, Lázár János „milliárdos földekkel kitömött és fácántollakkal ékesített tarsolyát”, jól fognak viszont járni a gyermekek, a nők, a nyugdíjasok, a kis és közepes vállalkozások és a munkavállalók – fogalmazott Kormos Kata.

A szóvivő egy kérdésre válaszolva cáfolta, hogy az MSZP megszüntetné a gyed extrát, mint azt Gurmai Zita, a párt nőtagozatának vezetője nyilatkozta. Hangsúlyozta, hogy a kismamák munkavállalásának lehetőségét 2011-ben a Fidesz-kormány szüntette meg, majd most visszaállította, viszont továbbra sem biztosított a munkahelyi védelmük.

A szóvivő nem árult el részleteket a már a Demokratikus Koalíció bevonásával folyó ellenzéki egyeztetésről, mondván, a tárgyalásokról nem, csak azok végeredményéről szeretnének beszámolni.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!