Kiemelt beruházás a Hankook rácalmási bővítése és a Liget Budapest

2013. december 31. 09:30

A kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánította a Hankook Tire Magyarország Kft. Rácalmáson megvalósuló beruházásával, valamint a Liget Budapest elnevezésű összetett kulturális beruházással összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket.

2013. december 31. 09:30

A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet célja az, hogy gyorsabb legyen a beruházásokhoz szükséges engedélyezés. A határozat melléklete felsorolja a szükséges hatósági eljárásokat, és az azok lefolytatására kijelölt hatóságokat is. 

Szu Szung Hva, a Hankook globális vezérigazgatója 2013. május 29-én jelentette be, hogy a vállalat bővíti magyarországi üzemét. A vezérigazgató elmondta, hogy a 313 millió eurós beruházással az évi 12 millió darabos termelési kapacitás 17 millió fölé emelkedik majd.

A Liget Budapest projekt három részből áll: az Angyalföldön kialakítandó Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központból, a Szépművészeti Múzeum román csarnokának felújításából, továbbá a komáromi Csillag Erődben a Csillag Erőd Művészeti, Történeti és Hadkultúra Központ létrehozásából. A rendelet kimondja azt is, hogy az építésügyi hatósági eljárásokban nem kell építészeti-műszaki tervtanácsi véleményt beszerezni, továbbá nem kell településképi véleményezési eljárást sem lefolytatni.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geraz51
2013. december 31. 15:38
A Taurus nem volt márkanév a piagbazdaságban csak a háború előtt.Ahhoz,hogy újra márkanév legyen valami egészen újjat kellene feltalálni és befutni vele a világpiacon.Sajnos erre semmi esély sem anyagilag,sem tudásban.Az utolsó termék a bűvöskocka volt a 80-as évek elején még Pusztavacson volt az összeszerelő csarnok de nem bírtuk a versenyt igy azt is eladtuk,pedig azzal egyeduralkodok lehettünk volna a piacon mint a dánok a legóval.
Szorgos Lajhár
2013. december 31. 13:56
A Hankook érdekes eset. Nem lévén szakember, nem tudom megállapítani, valóban olyan rossz, vagy a sajtóban anno megjelent teszteredményeket a konkurencia diktálta-e. NB: Koreai cégnél dolgozni a legpocsékabb, ha van kizsákmányolása a munkaerőnek, akkor annak ők a mesterei. A Liget Projekttel gyakorlatilag beismerték, hogy továbbra is álom marad a hiperszuper múzeumi negyed, ugyanakkor üdvözölhető, ha Angyalföldön, valamilyen lepusztult gyár helyén létrehoznak egy ilyen központi intézményt, talán a római Istituto San Michele mintájára. (Utóbbi a Trasteverében egy szekularizált kolostorban található.) A Szépművészeti belső átalakítása kívülről tényleg nem látszik, eddig feltehetően raktározási célokat szolgált. Ha végre átalakítják, újabb kiállítótér nyerhető.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!