A kormánypárt nem támogatta az áfacsalásról szóló meghallgatást

2013. december 10. 15:23

Nem hallgatta meg kedden az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága Horváth András volt adóellenőrt. Az áfacsalással kapcsolatos meghallgatás napirendről való levételét a fideszes Kocsis Máté kérte, mondván: az ügy folyamatban lévő büntetőeljárást érint.

2013. december 10. 15:23

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága levette a testület keddi napirendjéről az áfacsalási vádakkal kapcsolatos meghallgatásokat. A napirend módosítását a bizottság kormánypárti tagjai javasolták. Így hiába jelent meg a keddi ülésen Horváth András volt adóellenőr, valamint több állami szerv meghívott képviselője, nem kerültek meghallgatásra. Horváth szerint nagyobb cégek több mint ezermilliárd forint értékben csalnak adót, amihez kormányzati körök támogatásával a Nemzeti Adó– és Vámhivatal is asszisztál. A bizottság közel 40 perces vita után sem tudta megkezdeni munkáját. 

Kocsis Máté, a bizottság fideszes tagja azért javasolta, hogy vegyék le a napirendről az adócsalási ügyet, mert az folyamatban lévő büntetőeljárást érint. A bizottság ellenzéki képviselői viszont amellett érveltek, hogy sem jogi, sem más akadálya nincs annak, hogy tájékozódás céljából zárt ülés keretében meghívottakat hallgassanak meg.

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felebarát
2013. december 11. 06:55
mily meglepő... kiváncsi lennék hány képviselő tudta, hoyg miről szavaz :D?
HSL
2013. december 11. 06:54
communism as usual
=nessuno=
2013. december 10. 18:28
Akiknek ez a hír tetszik...elgondolkodtató. Kocsis nagy grimaszokkal magyarázta a védhetetlent. Szánalmas banda.
greg
2013. december 10. 18:02
Hunvaldnak kártérítést kell fizetnünk pedig nem épp Fidesz párt tag. Itt viszont a fidesz az mszp összezár semmi sem fog kiderülni mégcsak vádlott sem lesz nemhogy ítélet. Esetleg Horvátot lecsukják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!