MSZP: Mi van az egymillió új munkahellyel?

2013. október 09. 16:15

Az MSZP szerint a Fidesz propagandája a nők foglalkoztatásának javulásáról szembemegy a tényekkel – reagált az ellenzéki párt szóvivője Selmeczi Gabriella szerdai nyilatkozatára.

2013. október 09. 16:15
A Fidesz szóvivője arról beszélt, hogy pártja támogatja a kormány által szerdán bejelentett programot az 55 év feletti munkanélküli nők foglalkoztatására, mert ezzel jövőre még több nőnek lesz esélye munkavállalásra. Emlékeztetett arra is, hogy a kormány az elmúlt három évben is nagyon sok mindent tett a nők foglalkoztatásának javításáért.
 
Kormos Kata az MSZP szóvivője szerint a versenyszférában a foglalkoztatottság csökkent. A 15-25 év közötti nőket tekintve a KSH adatai szerint 2010 június-augusztusban 33 900 volt a munkanélküliek száma, ma pedig már 41 400. Vagyis az elmúlt három évben 20 százalékkal nőtt a fiatal nőket érintő munkanélküliség – jelentette ki a szocialista politikus.
 
Szerinte a nők helyzetét csak rontja, hogy csak három hónapos a munkanélküli ellátás, miközben átlagosan másfél év alatt lehet új munkát találni. Szintén hátrányosan érinti a nagyrészt nőkből álló szakápolókat az egészségügyi forráskivonás és a tömeges elvándorlás – tette hozzá Kormos Kata, aki emellett megemlítette még azt is, hogy a szociális munkások és a bölcsődei dolgozók nem részesültek a pedagógusokat érintő béremelésből. „Mi van a Fidesz által 2010-ben ígért egymillió új munkahellyel?” – kérdezte.

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tervuren Dog
2013. október 09. 22:29
Keressétek komcsik, előbb utóbb megtaláljátok.
liberálzöld.
2013. október 09. 21:03
Észnél vagytok? Miért kellene 1 millió új munkahely, amikor csak 400 ezer álláskereső van (Orbán adatai szerint)?
szalámis hegedű
2013. október 09. 20:38
Én csak azt kérem, hogy ezt a Selmeczit idő előtt nyugdíjazzák, ugyanis kiver a víz a puszta látványától is.
pikkpakk
2013. október 09. 19:48
érdekes ,hogy a mandin ez a fideszféle" Magyarország jobban teljesít nemkampány" vajon meddig fut ? és hol van még a 2014-es választás.... ui: minek is költi az adófizetők pénzét fidesz reklámra ? hiszen a századvég megaszonta,hogy több mint 50%-n állnak jelenleg a fideszre szavazó állampolgárok ....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!