Közmunkásokat is bevethetnek a katasztrófahelyzetekben

2013. október 15. 08:41

Az utasadat-információs rendszerről, a katasztrófavédelmi, illetve tucatnyi büntetőjogi törvény módosításáról tárgyal a Ház.

2013. október 15. 08:41

A Ház kedden reggel 9 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdi munkáját, majd a külügyminiszter azon javaslatáról kezdődik általános vita, amely Magyarországon is kiépítene egy úgynevezett utasadat-információs rendszert. Martonyi János előterjesztése révén kiszűrhetőek lehetnek a bűncselekménnyel gyanúsított utazók. Ezt követően kerül napirendre a katasztrófavédelmi törvény módosítása, amelyben a kabinet a márciusi hóvihar és a nyári dunai árvíz tapasztalatai alapján javasol változtatásokat. Ezek közé tartozik például, hogy a jövőben a közmunkások is bevethetővé válnának a katasztrófahelyzetekben.

Az ülésnap végén a kormány újabb büntetőjogi salátatörvényéhez szólhatnak hozzá a képviselők. A javaslat tucatnyi törvény módosítását célozza összesen mintegy 120 paragrafusban, célja a többi mellett az, hogy gyorsabb, hatékonyabb legyen a büntetőeljárás, de bevezeti például a szabálysértési eljárásban a mediációt, és bővíti a titkos adatgyűjtés lehetőségét is.

Az Országgyűlés szerdán a Kúria és az Országos Bírósági Hivatal (OBH) 2012-es tevékenységének értékelésével fejezi be e heti munkáját.

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2013. október 15. 09:54
"Közmunkásokat is bevethetnek a katasztrófahelyzetekben" Lassan már mást nem is tudnak. A FIDESZ bolsevik ügynök-maffia kormány nagyon jól halad az egymillió közmunkás országa felé. A valódi munkahelyek száma egyre csökken, a közmunkások száma meg dinamikusan növekszik. Szerencsére, bennfentes FIDESZ-esek szerint 47ezer Ft -ból is meg lehet élni!
Secnir
2013. október 15. 09:37
" majd a külügyminiszter azon javaslatáról kezdődik általános vita, amely Magyarországon is kiépítene egy úgynevezett utasadat-információs rendszert. Martonyi János előterjesztése révén kiszűrhetőek lehetnek a bűncselekménnyel gyanúsított utazók. " szerintem a bal kéz nem tudja, mi a jobb szerepe. ugyanis: 1. ez a BM feladata volna, illetve a belügyminiszternek kellene benyújtania 2. nem tárgyalni kell róla, hanem a BM-nek saját hatáskörben kiépíteni, közreműködve a közlekedési miniszterrel (most nem tudom, hová tartozik, de biztosan nem a külügyhöz). ha valamelyik szereplővel (pl. lufthansa, vagy egy reptér) nem tud egyetérteni, vag yadatot cserélni, akkor kell a kormánynak vagy valamelyik minisztériumnak hozni egy apró kis rendeletet.
rojtos
2013. október 15. 09:08
Miután az EU már csak legyint, ha teli szájjal jöttök panasszal hozzájuk, kedves igazi demokraták, forduljatok az ENSZ-hez. Hogy megértőbbek? Nem. Csak edzettebbek.
Diner Man
2013. október 15. 08:48
Micsoda nácziputjinizmus! Még hogy védjék a lakosságot! Ez azért tűrhetetlen, segítség, EU, Eunuch-Barroso, és főleg sosorgyurika!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!