Hétfőn megvédheti a rezsicsökkentést a parlament

2013. október 21. 07:57

Az Országgyűlés hétfői ülésén választja meg az új nemzetiségi ombudsmanhelyettest, valamint szavaznak a rezsicsökkentést védő politikai nyilatkozatról is.

2013. október 21. 07:57

A Ház hétfői ülése 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd interpellációk, azonnali kérdések és kérdések következnek. Ezután a nemzetiségi jogokat védő ombudsmanhelyettes személyéről szavaznak. Kállai Ernő eddigi biztoshelyettes mandátuma szeptember 24-én járt le. Utódjának Székely László, az alapvető jogok biztosa Szalayné Sándor Erzsébet egyetemi docenst, a Pécsi Tudományegyetem volt dékánját, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem intézetvezetőjét javasolta. Az alapvető jogok biztosának helyettesét hat évre választja a parlamenti képviselők kétharmada, titkos szavazással. 

Elfogadhatják továbbá a Kúria és az Országos Bírósági Hivatal tavalyi tevékenységéről szóló beszámolókat, valamint azt a kormánypárti politikai nyilatkozattervezetet is, amely a rezsicsökkentést védené az Európai Unióval szemben. Utóbbi dokumentumban fideszes és kereszténydemokrata képviselők azt írták, a brüsszeli bürokrácia „előbb burkoltan, majd immár nyíltan próbál nyomást gyakorolni” Magyarországra, a rezsicsökkentés eltörlését, visszavonását sürgetve. „A magyar Országgyűlés ezt a nyomásgyakorlást a profitjukat féltő közműszolgáltató cégek érdekében tett lépésnek tekinti, és a leghatározottabban visszautasítja” – rögzíti a nyilatkozat, amelynek szövege szerint a magyar parlament elvárja az Európai Uniótól, hogy tartsa tiszteletben Magyarország szuverenitását, valamint a csaknem 2,5 millió magyar állampolgár aláírásával megerősített döntését a rezsicsökkentés politikájáról.

A szavazásokat követően a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 2012-es zárszámadásáról és a hatóság jövő évi költségvetéséről tartanak általános vitát.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HUN alé
2013. október 21. 11:24
havonta hányszor kell megvédeni? és hetente?
peninsulavaldes
2013. október 21. 09:15
Megint meg kell védeni?
bigyomail
2013. október 21. 09:05
Megvédjük a rezsicsökkentést? Kitől? Ebben az országban a rezsi árát mindig is a kormány vagy az önkormányzat határozta meg. Szembe akar menni a parlamenttel a kormány, vagy néhány önkormányzat? Mikor lesz egyébként békemenet "nem leszünk hülyék" transzparenssel? Csak mert ez már tényleg sértő a magyar választópolgárokkal szemben, amit művelnek. Hülyének nézés az megy. Hányan nem tudják, hogy kitől, mitől függ a rezsi ára?
Laibach
2013. október 21. 08:18
Rezsisztánban a rezsi - a nép ópiuma - kitűnő kampánytéma. Választást lehet vele nyerni, ezt el kell ismerni.Főleg úgy, hogy hazánkban az átlagmagyar nem gondolkodik, összefüggéseket meg végképp nem lát. Az fáj a cociknak, hogy nem ők találták ki a nép számára ezt az ópiumot. A rezsicsökkentés során mennyivel kell majd kompenzálni, mondjuk a távhőszolgáltatókat?? A januári több tízmilliárdos kompenzáció után nagyságrendileg hasonlóról beszélnek most is. "..Kompenzációra számíthatnak a rezsicsökkentés okozta veszteségek miatt az önkormányzati szolgáltatók – mondta Hoppál Péter, a Fidesz szóvivője a Hír Televízió Magyarország élőben című műsorában. A politikus hangsúlyozta: erre azért van szükség, mert a multinacionális kézben lévő szolgáltatókkal ellentétben ezek a cégek nem tőkeerősek..." http://mno.hu/hirtv_gazdasagi_.. "..A januári 10 százalékos rezsicsökkentés után a zömében önkormányzati tulajdonban levő távhőszektornak 52 milliárd forintot adott az állam – veszteségeik kompenzálására...." Ezeket a kompenzációs összegeket kik dobják össze???? A grölandi eszkimók vagy a magyar adófizetők Alaphangon 100MRD-os összegről van szó. Ezek még csak a távhőszolgáltatók, a többiről - szmétszállítás stb. - még nem is beszéltünk. Mit is mondott Rodolfo: " figyeljék a kezemet mert csalok.."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!