Az EB nem tárgyalja Hernádi elfogatóparancsát

2013. október 02. 20:47

Nem ütközik EU-jogba a Hernádi Zsolt ellen kiadott horvát nemzetközi elfogatóparancs – derült ki Viviane Reding igazságügyi biztos szóvivőjének tájékoztatójából szerdán.

2013. október 02. 20:47

Az európai elfogatóparancs jogintézményének jelenlegi horvátországi alkalmazása értelmében Horvátország kibocsáthat ilyen elfogatóparancsot más EU-országok felé – közölte Mina Andreeva, az igazságügyi kérdésekben illetékes Viviane Reding európai bizottsági alelnök szóvivője szerda este.

 
Az európai elfogatóparancs eljárásrendje tisztán jogi procedúra, a politikai beavatkozás lehetősége nélkül - hangsúlyozta a szóvivő.
 
Andreeva kiemelte, hogy minden egyes ügyet a nemzeti igazságügyi hatóságok ítélnek meg szükség esetén. A brüsszeli szóvivő szerint így az unió részéről nem alkothatnak véleményt a Hernádi Zsolttal kapcsolatos konkrét ügy lehetséges kimeneteléről.
 
Mina Andreeva tudomása szerint a témakör nem szerepel az uniós országok igazságügyi minisztereinek jövő heti luxembourgi tanácskozása napirendjén.
 

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OmegaMale
2013. október 03. 09:42
Kevés volt a kenőpénz, úgy látszik.
hátakkor
2013. október 03. 09:11
persze, h nem ütközik EU-jogba a kiadatás.
MacElek
2013. október 03. 00:10
A horvát politika nem az infantilis szellemi szinten rekedt magyar politikusok súlycsoportja. Ahol le mernek ültetni egy politikust tíz évre. Aki talán még a felét sem követte el annak, amit például Gyurcsány.
micream
2013. október 02. 22:22
azt a vadat viszont hogy vesztegetett hernadi, mintha meg sem probalnak cafolni. mintha termeszetes lenne, hogy egy magyar ceg vezetoje veszteget egy masik orszagban. forditott esetben gondolom elojonne a jobboldal erkolcsi erzeke
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!