Szinte mindenki jobban jár, ígéri az MSZP

2013. szeptember 14. 07:32

Mesterházy Attila több mint négyezer ember előtt azt mondta, hogy megbukott az Orbán-kormány, váltásra van szükség. Az MSZP-kormány alatt az emberek jobban élnek majd, mint most, lesz munkahely, tandíjmentes oktatás és nyugdíjprémium. A Fidesz szerint Mesterházy hazudott a nyugdíjasoknak, a kiskeresetűeknek és a vállalkozóknak is.

2013. szeptember 14. 07:32

Mesterházy Attila szerint a gyermekek, a fiatalok és a nők, valamint a kis- és középvállalkozások, a munkavállalók és a nyugdíjasok egyaránt jobban járnak majd 2014-től, amennyiben a szocialista párt kerül kormányra. Az MSZP elnöke Miskolcon, a városi sportcsarnokban pénteken tartott nagygyűlésen úgy fogalmazott: az Orbán kormány megbukott, változás, váltás kell!

Az ellenzéki politikus azt mondta, hogy az MSZP igazságos, szabad, biztonságos országot ígér az állampolgároknak, olyat, amelyben jobban élnek, mint most. Kormányra kerülésük esetén arra törekednek majd, hogy minden családban legyen legalább egy kereső, bölcsődei és óvodafejlesztési programot indítanak, a kis- és középvállalkozásoknak kiemelt segítséget nyújtanak, a nyugdíjasoknak garantált ellátást, nyugdíjprémiumot, a fiataloknak tandíjmentes tanulást.

Mesterházy Attila a több mint négyezer összegyűlt előtt az ellenzékkel való leszámolási kísérlet részének nevezte, hogy az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet (EKI) volt főigazgatója, Kárpáti Zsuzsa ellen hűtlen kezelés miatt eljárást indítottak. Az MSZP a büntető törvénykönyv módosítását kezdeményezi azért, hogy szolgáltassanak elégtételt annak a személynek, akinek jogtalan hátrányt okoznak, illetve aki ellen büntető eljárást indítanak valótlan tényállás alapján.

Javaslatuk szerint, ha bebizonyosodik, hogy politikai érdekből, károkozási céllal, jogtalanul indul eljárás bármely magyar állampolgár ellen, akkor ezért az elkövetőnek a törvény előtt kell felelnie. Büntetési tételként az MSZP javaslata szerint 1-5 évig terjedő szabadságvesztés jöhet szóba – tette hozzá.

Az MSZP, ha lehetősége lesz rá, igazságot fog szolgáltatni mindenkinek, akit az Orbán-kormány megalázott, megfélemlített, vagy kisemmizett, leszámolás helyett igazságos elszámoltatás lesz – mondta a pártelnök.

Mesterházy Attila arról is szólt, hogy a rezsicsökkentés terén igazságosabb és fenntarthatóbb megoldást tartanának kívánatosnak, nem adnának támogatást a leggazdagabbaknak, de nagyobb mértékben segítenék a szegényeket. Többkulcsos személyi jövedelemadót vezetnének be, ezzel a kiskeresetűek jobban járnának. 

A Fidesz közleményben reagált a Miskolcon elhangzottakra, melyben hazugsággal vádolják a szocialistákat. Többek közt ezt írták: „A bukott baloldal semmit nem tanult a múlt hibáiból. Mesterházy Attila, Gyurcsány Ferenc egykori beosztottja, Bajnai szövetségese, ma délután hazudott a kiskeresetűeknek, hazudott a vállalkozóknak, hazudott a nyugdíjasoknak. Sok más hazugság mellett, azt mondta, hogy a szocialisták 8 éve alatt a nyugdíjasok mindig jobban jártak. Ezzel szemben az igazság az, hogy Mesterházy 2009-ben megszavazta, hogy elvegyenek egy havi nyugdíjat tőlük.”

Összesen 246 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Julismama2
2013. szeptember 15. 05:34
"Szinte mindenki jobban jár.." Csak hogy ott az a szinte....
Taxin
2013. szeptember 15. 00:36
DR. TORGYÁN JÓZSEF földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter: Köszönöm a szót, elnök asszony. Igen tisztelt Orosházi Képviselő Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Mindenekelőtt engedje megjegyeznem, igen tisztelt Orosházi képviselőtársam, hogy ön kissé elkésett a jókívánságaival, mert azt az ellenzék azért nem hallhatja, mert az ellenzékből most már az egy szem árva Bauer Tamás is eltávozott, tehát így az ellenzék legfeljebb majd csak a jegyzőkönyvből olvashatja az ön jókívánságait (Derültség és szórványos taps.) - ezt akár levélben elküldhette volna. De én a 3,60-as kenyér kérdésének a felvetését azért nem tartom helyesnek, mert ne haragudjon, igen tisztelt képviselőtársam, de a 2,80-as kolbász ötlete és a 3,60-as kenyér ötlete nem öntől származik, hanem Horn Gyuláé ez az ötlet. Természetesen talán még márkában sem tudta Horn Gyula megvalósítani a 2,80-at és a 3,60-at, nemhogy forintban. http://www.parlament.hu/naplo98/081/n081_473.htm
Taxin
2013. szeptember 15. 00:28
3,60 lesz a kenyér, a nyugdijasok ingyen repülhetnek!!! http://www.origo.hu/i/1306/20130619horn-gyula-baja-ferenccel-miutan.jpg
grad
2013. szeptember 15. 00:18
A Fidesznek meg kellene vennie Zuschlag Jánost, hogy tálaljon ki. Hamar összedölne Mesterházy mesterségesen felépített nimbusza.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!