MSZP: A kormány semmit nem tesz a munkahelyvédelemért

2013. augusztus 15. 16:23

Az MSZP szerint a kormány semmit sem tesz a munkahelyek védelméért, csak a miniszteri biztosok és az államtitkárok száma nő.

2013. augusztus 15. 16:23

Török Zsolt, a szocialista párt szóvivője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján az ISD Dunaferr Zrt. példáját említette, ahonnan 1500 dolgozót küldenek el. Azt mondta: a Fidesz csak beszél a munkahelyvédelemről, de valójában a kormány és a XVIII. kerületi, illetve dunaújvárosi fideszes képviselők sem tettek semmit azért, hogy megakadályozzák az elbocsátásokat a Lőrinci Hengerműnél és a dunaújvárosi üzemben.

A szóvivő bírálta, hogy miközben a Magyar Postánál csaknem 1000 embertől váltak meg, a BKV pedig 200 embert tesz utcára, az előbbinél 400 millió forint prémiumot fizettek ki, ebből 115 milliót a vezetőknek, Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezetője pedig hatmillió forint prémiumot kap.

Az MSZP-s politikus szerint az Orbán-kormány politikája nem teremt új munkahelyeket, kizárólag a miniszteri biztosok és az államtitkárok száma nő. Hangsúlyozta, hogy miniszteri biztosból már 45 dolgozik a kormányban, ez pedig több százmillió forintjába kerül a kormánynak, amely az ígéretek ellenére három év alatt mintegy 70 milliárd forintot költött eszközbeszerzésre.

Hozzátette: a kormánypárti képviselőknek azért is nehéz lehet elszámolniuk a lelkiismeretükkel, mert eközben kilencről három hónapra rövidítették a munkanélküliek ellátásának időtartamát.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
enmar
2013. augusztus 15. 21:02
Kiabáljatok csak a homokozóból!
miloka
2013. augusztus 15. 20:52
ma már volt vadai, most meg te Zsótika! Kicsit sok lesz ez mára.
qccqccqcc
2013. augusztus 15. 16:55
Na találjatok még már ki valamit: a kormány semmit nem tesz, hogy ne süssön a nap (jobban, kevesebbet), vagy valami hasonlóan tartalmasat, mint e za faszság a munkahelyvédelemről.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!